Kvindelandsholdet snublede i Østrig

Det danske landshold måtte i holdets sidste testkamp inden EM skuffende se sig besejret med 4-2 til Østrig, der blot skulle bruge 36 sekunder til at bringe sig foran.

Den sidste taktik før kampen mod Østrig. Foto: DBU

Danmark sparker om ti dage gang i EM, når Belgien venter i Holland. Som optakt til slutrunden har danskerne haft to træningskampe på menuen, hvoraf den sidste blev afviklet torsdag aften.

Her var modstanderen Østrig, der hjemme på Weiner Neustadt under høje temperaturer bød de danske kvinder op til dans til den sidste styrkeprøve forud for EM-slutrunden lige om hjørnet.

Landstræner Nils Nielsen kunne glæde sig over at have profilerne Theresa Nielsen og Nadia Nadim til rådighed, der begge var en del af startopstillingen. Netop Nadia Nadim startede i front sammen med Sanne Troelsgaard, mens anfører Pernille Harder også var med som et offensivt kort.

Derudover havde han fundet plads til Janni Arnth i midterforsvaret, mens Nanna Christiansen var tilbage på midtbanen efter en skade holdt hende ude i seneste testkamp.

Østrig var på forhånd ikke ligefrem spået favoritter til aftenens opgør, men det var dem, der først kunne juble. Allerede efter 36 sekunder var den nemlig gal i den rød-hvide defensiv. Et fladt indlæg blev sendt ind i feltet, og lidt tilfældigt endte bolden i fødderne på østrigske Nicole Billa, der uden problemer sparkede bolden i netmaskerne og sørgede for en østrigsk 1-0-føring.

Den ellers velkendte danske organisation sejlede i indledningen med fejl og dårlige afleveringer. Danskerne kom dog en smule bedre med, og efter 11 minutter var det tæt på at lykkedes efter at fine kombinationer førte til et godt angreb, men det var lige det sidste, der manglede.

Østrig var klart bedst og var tæt på at udbygge føringen efter 15 minutter. Østrigerne buldrede igennem det danske forsvar, og igen var Nicole Billa tæt på at fordoble målhøsten til 2-0 med en afslutning på stolpen.

Danmark forsøgte halvlegen ud at kæmpe sig tilbage i kampen, og efter 21 minutters spil gav det pote ved Katrine Veje, der med et tørt hug uden for feltet flugtede bolden i det lange hjørne.

Hjemmeholdets Nicole Billa var en konstant trussel for det danske forsvar, og det var lidt af et mirakel, at Danmark kunne gå til pause med stillingen 1-1.

I pausen foretog landstræneren en dobbelt udskiftning, idet Maja Kildemoes og Cecilie Sandvej afløste Line Sigvardsen og Katrine Veje.

Danmark kom generelt bedre med rent spillemæssigt i anden halvleg, men det varede ikke længe, før værternes unge angriber Nicole Billa igen fik puttet bolden i mål - og blot seks minutter senere viste måltavlen 3-1.

Efter en times spil foretog landstræner Nils Nielsen på ny en dobbeltudskiftning, da Frederikke Thøgersen og Stine Larsen kom på banen i stedet for Sanne Troelsgaard og Line Røddik.

Nils Nielsen havde inden kampen berettet, at han krævede en sejr i aftenens opgør, men det blev afløst af bekymringer og frustrationer fra den danske bænk mod et veloplagt østrigsk mandskab, der viste sig frem foran de 1.240 fremmødte tilskuere, der i det 62. minut kunne overvære endnu en scoring fra østrigsk side til stillingen 4-1.

Danskerne formåede få gange at true det østrigske forsvar, mens Østrig til gengæld havde mange situationer, hvor man var tæt på at tilspille sig yderligere tilbud. Kort før slutfløjt fik indskiftede Stine Larsen pyntet på resultatet, da hun efter flot dansk spil reducerede til 4-2.

Flere mål blev det herefter ikke til, og det endte med at blive en rigtig skidt generalprøve for Danmark, der gerne skal tilbage på rette spor, når det for alvor går løs søndag den 16. juli i første kamp i gruppe A mod Belgien.