Danmark er kvartfinaleklar efter sejr

Danmark klarede selv paragrafferne og slog Norge med 1-0. Dermed er danskerne klar til kvartfinalen ved EM.

Det var så godt som i Danmarks egne hænder at sikre en plads ved kvartfinalen ved EM, da danskerne mandag aften mødte Norge i sidste gruppekamp. En sejr ville så godt som sende danskerne videre.

Og det var det danske hold indstillet på fra første fløjt. Der var således spillet blot fem minutter, da de rød-hvide kom i front efter et glimrende angreb. Pernille Harder førte bolden frem og fandt Katrine Veje, der flot sendte bolden i kassen med sin venstre uden chance for den norske keeper.

Danskerne sad generelt på spillet i første halvleg, hvor flere fine chancer blev skabt, og det noget rystede norske mandskab kunne sagtens være blevet straffet yderligere.

I stedet var det kort før pausen meget tæt på 1-1, da Norge blev tilkendt et straffespark. Wolfsburg-profilen Caroline Hansen sparkede, men Stina Lykke i det danske mål læste nordmanden og tog sig af forsøget.

Fra starten af anden halvleg var det Norge, der kørte videre fra det momentum, straffesparket havde givet dem. De pressede danskerne godt tilbage, men danskerne havde i momenter flere fine kontramuligheder.

Især Nadia Nadim var her meget aktiv, og midt i anden halvleg var hun uhyre tæt på at øge til 2-0, men igen stod den norske keeper i vejen. I den anden ende testede Norge træværket to gange inden for få sekunder.

Med fem minutter igen formåede Norge faktisk at få udlignet, men heldigvis for danskerne, var Ada Hegerberg løbet offside, så målet blev annulleret.

Der var lagt ti minutter til, grundet et uheld med den norske målmand, og kort inde i den lange overtid, var Norge igen tæt på. Denne gang var Stina Lykke klar med en stærk refleksredning på et norsk hovedstød.

Danmarks føring holdt hjem, og da Holland samtidig slog Belgien med 2-1 i det andet opgør i gruppen, var sejren rigeligt til at sende Danmark videre på gruppens andenplads.

Der venter dermed et møde med nummer et fra gruppe B i kvartfinalen lørdag i Rotterdam. Det ligger til enten at blive Sverige eller Tyskland.