Kvinderne delte i porten med Skotland

Skotske haggis-kræfter og den danske rugbrødmaskine viste sig at være lige stærke, da kvindelandsholdet i dag mødte Skotland i årets første kamp. De to hold kontrollerede hver deres halvleg og endte med en uafgjort løsning på Cypern.

Pernille Harder stod for den første danske scoring i kampen mod Skotland. Foto: Fodboldbilleder.dk

Landstræner Nils Nielsen havde til dagens kamp valgt stærkest opstilling efter mulighedernes kunst. Skader betød fravær af Nadia Nadim og Jule Trustrup, men den danske startellever bar alligevel præg af masser af arbejdskraft og offensiv power. Pernille Harder indtog den sædvanlige offensive midtbane, og efter blot et par minutter opsnappede hun en løs bold i det skotske forsvar, og køligt satte den ind under den skotske keeper. 1-0 til Danmark.

De skotske haggis-kræfter kom mest til udtryk i defensiven, hvor særligt den blå-hvide midtbane solidt forsøgte – og til tider også lykkedes med – at lukke ned for det danske opspil. Offensivt var der ikke meget power bag det britiske spil indtil 23 minutter inde i kampen. En skotsk frispilning til den helt store stjerne, Jane Ross, udløste en scoring, da den skotske angriber satte bolden ind bag Stina Lykke med en solid højrefod. 1-1.

Skotland så sig nødsaget til at udskifte deres førstekeeper efter et uheldigt sammenstød med Jannie Arnth efter en lille halv times spil, og reservekeeperen blev hurtigt testet på handskerne. Med ti minutter til pause sendte Sanne Troelsgaard en lang bold frem mod Johanna Rasmussen, der stak af fra sin markering og med en lang tå fik sat bolden i kassen. 2-1 til Danmark.

Nanna Christiansen havde til kampen fået pladsen som balancespiller på den danske midtbane efter Julie Trustrup,, der også til daglig er Brøndby-spiller, har måtte melde fra til landsholdet på grund af en langtidsskade. Nanna Christiansen viste i den grad sit værd på den danske midtbane med gode pasninger og godt overblik.

Dansk dominans i 1. halvleg blev til skotsk powerplay i 2. halvleg
Nanna Christiansen beholdte sin midtbaneposition i begyndelsen af 2. halvleg, mens Nils Nielsen udnyttede to af dine seks mulige udskiftninger til at teste Frederikke Thøgersen og Mie Leth Jans i den danske trøje. Katrine Veje og Simone Boye tog i stedet plads på bænken i kampens sidste 45 minutter.

Skotland valgte i samme omgang at skifte hele fire spillere ud i pausen, og det gav ny gejst til opspillet og særligt i den britiske offensive kæde. Profilen Jane Ross kom til flere store chancer foran Stina Lykkes mål i minutterne efter pausen.

Det fornyede skotske pres og selvtillid gav pote efter 73 minutter, da Erin Cutberth efter et fremragende pingpong-spil i det danske felt sendte en benhård afslutning afsted uden chance for Stina Lykke i målet. 2-2.

Nils Nielsen svarede tilbage på skotternes mål med en dobbeltudskiftning med Sara Thrige og Line S. Jensen på banen, og Sanne Troelsgaard og Nanna Christiansen måtte tage plads på bænken til det sidste kvarter af kampen.

Trods udskiftninger og dansk gå-på-mod i kampens døende minutter, endte danskernes første opgør i 2017 uafgjort i Larnaca. De to mandskaber får én chance mere til at vise hvor bordet skal stå, når de mødes igen på mandag. Du kan følge med i opgøret på Kvindelandsholdets Facebook-side.