2017 skal være kvindefodboldens år

Kvinde- og pigefodbolden skal have et ordentligt boost i det kommende år. Hvordan det skal gøres, debatterede en samling prominente mænd og kvinder i DBU´s kvindekommission i dag, da de mødtes for første gang.


Medlemmer af kommissionen, Julie Rydahl og Katrine S. Pedersen, tidligere landsholdsspillere og Emilie Langhorn, pigespiller i Sundby BK, snakker med kommissionens formand, Helle Thorning-Schmidt. Foto: DBU


Kvindefodbolden i Danmark har et kæmpe potentiale. Det var hovedpointen, der gik igen under dagens møde i DBU´s kvindekommission. Mødet var det første af sin slags siden kommissionen blev dannet i efteråret 2016.

Dagens helt store diskussion bød på hvordan potentialet i kvindefodbolden i Danmark kan udnyttes bedre. Tidligere statsminister og CEO i Save the Children, Helle Thorning-Schmidt, sad for bordenden som formand for kommissionen, og med sig har hun en bred vifte af erfaringer fra fodbold-Danmark, foreningslivet og det danske forretningsliv.

Èn af dem er Lykke Friis, prorektor på Københavns Universitet og inkarneret fodboldfan, og ifølge hende skal der blandt andet kigges nærmere på breddefodbolden, når der skal sikres flere piger og kvinder på landets fodboldbaner – og uden for sidelinjerne:

”Vi ser fra undersøgelsen i projekt Pigernes Stemme, at pigerne ude i klubberne føler sig underprioriterede i forhold til drengene. Og så ved vi alle sammen godt, at hvis man ikke føler sig prioriteret, så finder man noget andet at lave. Og det går altså ikke, at vi mister pigerne fra fodboldklubberne. Fodbold i Danmark skal være én stor samlet sport for begge køn,” siger Lykke Friis.

På elitesiden har ingen mere erfaring end tidligere landsholdsanfører og nuværende assistenttræner på kvindelandsholdet, Katrine S. Pedersen, der holder rekorden for flest spillede landskampe. Hun har store ambitioner om, at kvinderne på DBU´s landshold får mere opmærksomhed:

”Det er altafgørende, at vi synliggør de fantastiske profiler, vi har på kvindelandsholdet i meget højere grad. Det er vigtigt, at pigerne har nogle profiler at se op til og kan spejle sig selv i. Kan det fx virkelig passe, at man ikke kan få en plakat med sit yndlingsspiller på kvindelandsholdet? Og så skal spillerne brandes på deres formåen på fodboldbanen i højere grad. Spillerne vil anerkendes for spillet på banen, og ikke på alt muligt andet,” siger Katrine S. Pedersen.

Ved dagens møde i kommissionen blev flere temaer vendt for, hvordan man bedst muligt sikrer udviklingen af pige- og kvindefodbolden. Emner som frivillige trænere og ledere, sponsorer, mediedækning, rekruttering og sammenholdet mellem herre- og kvindefodbold var blot nogle af de ting, der blev sat ord på. Ved kommissionens næste møde vil dagens temaer blive genoptaget, samtidig med at internationalt fokus vil blive sat i spil til diskussion.

Det næste møde for kommissionen vil hurtigst muligt blive fastlag.

Du kan læse mere om kommissionen lige her. 

Vi spurgte fire af kommissionens medlemmer hvad de selv ser som den bedste mulighed for udviklingen af kvindefodbolden: 

Log ind