MENU

Kvindelandsholdet tester EM-formen ved mini-VM

Det danske kvindelandshold skyder for alvor EM-sæsonen i gang ved Algarve Cup sidst i februar. Turneringen går under navnet ”Det uofficielle VM”, og der venter Danmarks bedste kvinder noget af en test mod nogle af verdens aller-bedste mandskaber.

Kinatrup_nyhed_500
foto: www.fodboldbilleder.dk


En OL-bronchevinder, en russisk hunbjørn og en hjemmebanefavorit. Det er den noget entydige liste over modstanderne, der venter kvindelandsholdet i den portugisiske turnering Algarve Cup i slutningen af februar.

Landstræner Nils Nielsen har i dag løftet sløret for 21 af de 23 spillere, der skal udgøre truppen for danskernes EM-test under portugisiske himmelstrøg. Den danske landstræner har gentaget sig selv med mange af de samme spillere fra træningsturen til Cypern i januar, og har igen fundet plads til unge spillere som Kolding Q´s Sara Thrige, Brøndbys Nicoline Sørensen og BSF´s Naja Bahrenscheer.

"De unge spillere efterlod et rigtig godt indtryk fra kampene mod Skotland på Cypern og har spillet sig med i truppen til turneringen på Algarve. Og der er helt sikkert plads til endnu flere unge spillere blandt de sidste to pladser i truppen," fortæller Nils Nielsen. 

De to frie pladser til Algarve Cup bliver udfyldt i løbet af den kommende uge. Nils Nielsen venter på afklaring fra Sofie Junge, der har været ude af landsholdsregi i lang tid efter en hjernerystelse.

Nadia Nadim når ikke at blive klar til turneringen på Algarve. Angriberen er fortsat igang med genoptræningen efter sin skade i slutningen af 2016, men landstræneren er fortrøstningsfuld i forhold til Nadia Nadim. 

"Hendes genoptræning går godt, men hun er først netop nu begyndt at træne med en bold, så hun er ikke klar til en træningsturnering lige nu," fortæller Nils Nielsen. 

Du kan finde truppen til Algarve Cup her. 

Vi løfter sløret for de sidste pladser i truppen til Algarve Cup på kvindelandsholdets Facebookside og Instagram-konto. 

Log ind