Hareide vælger basecamp ved Sortehavet

Klima og logistik blev de to vægtigste parametre, da Åge Hareide valgte Herre A-landsholdets basecamp på hotel Beton Brut i Anapa

Med over 17 mio km2 er Rusland verdens største land, der rummer 11 tidszoner fra Kaliningrad i vest til Kamtjatka i øst. Det er dermed et land, der spænder over store geografiske afstande og klimatiske forskelle.

Begge forhold var centrale, da DBU endelig lagde sig fast på Herre A-landsholdet basecamp hotel til sommerens slutrunde, Beton Brut Resort, som ligger i den lille russiske by Anapa ved den nordlige bred af Sortehavet.

”Ved sommerens slutrunde skal vi rejse meget til og fra spillestederne og vores basecamp hotel. Derfor var logistikken afgørende for os. I Anapa har vi 10 minutters kørsel til lufthavn og vores træningsanlæg, hvilket er ret unikt efter russiske forhold,” siger landsholdets træner, Åge Hareide, med henvisning til de trafikale udfordringer man blandt andet støder på i de større russiske byer.

Med en placering i det sydvestlige Rusland, hvor gennemsnitstemperaturen er på 21-24 grader i juni/juli, forbliver holdet indenfor en tidsforskel på en time i de tre gruppespils kampe. Samtidig bor holdet i rimelig afstand til de tre indledende spillesteder, så flyvetiden kan begrænses til godt to timer.

”Vi får gode muligheder for at kunne være meget udendørs og nyde det milde klima og Sortehavet. Det tror jeg er vigtigt, når man er samlet så lang tid. Samtidig får vi et hotel, hvor vi har gode forhold med tre etager reserveret til os, hvor vi kan samle os som hold, sikre gode behandlingsmuligheder og fysisk træningsfaciliteter,” siger Åge Hareide.

Log ind