DBU-formand: Stort tillykke - vi skal videre

Kvindelandsholdets EM-succes skal udnyttes til at få EM og CL-finale til Danmark, mener DBU-formand. Samtidig skal der flere fans, sponsorer og ikke mindst piger og kvinder i fodbolden.

Kvindefodbolden skal styrkes markant. Og den aktuelle EM-succes skal bruges til at sikre værtskaber for både EM-slutrunde og en finale i kvindernes Champions League, flere fans og sponsorer - og dobbelt så mange piger og kvinder i dansk fodbold. 

Sådan lyder det fra Jesper Møller, formand for DBU efter gårsdagens fejring af kvindelandsholdets EM-sølv i Viborg og København.

”Kvindelandsholdet har skabt et historisk godt resultat – både på og uden for banen, hvor de har vundet danskernes hjerter og skabt en helt ny opmærksomhed til dansk kvindefodbold. Vi ønsker at fastholde den opbakning og styrke kvindefodbolden, både på landsholdsplan og ude i klubberne,” siger Jesper Møller. 

Allerede i foråret 2016 besluttede DBU’s bestyrelse at se på muligheden for flere værtskaber af EM- og VM-turneringer for ungdomslandshold og A-landshold – gerne i samarbejde med de øvrige nordiske lande. På baggrund af den aktuelle succes for kvindelandsholdet vil DBU’s formand indstille til bestyrelsen og til sine nordiske kolleger at konkretisere arbejdet med at byde på internationale kampe og turneringer – og helt konkret byde på værtskabet for Kvinde-EM senest i 2025 og gerne for et ungdoms-EM eller VM forud. Derudover foreslår han også at få en Champions League-finale i kvindefodbold til Danmark, så kvindefodbold styrkes både på landsholds- og klubniveau. 

”Kvindefodbold har et særligt momentum, både i Danmark men også på tværs af Europa. Værtskaber kan både skabe ny opmærksomhed og nye investeringer i kvindefodbolden til glæde for både spillere og klubber – og på tværs af hele landet,” siger han. 

I efteråret 2016 nedsatte DBU’s bestyrelse en ny Kommission for Flere Piger og Kvinder i Dansk Fodbold med tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt som formand og andre medlemmer med baggrund i både erhvervsliv, det politiske liv og dansk idræt. Kommissionen er kommet med sine første anbefalinger og skal efter planen aflevere en færdig rapport efter nytår.  

Kommissionens arbejde skal understøtte DBU’s vision om at fordoble antallet af piger og kvinder på fodboldbanen fra de nuværende 65.000 til 130.000 – som del af et samlet mål på 450.000 danske fodboldspillere inden 2025. Det arbejde er godt i gang i tæt samarbejde med lokalunionerne og klubberne og omfatter både rekruttering og fastholdelse. Under strategien ’Bevæg Dig For Livet’ arbejdes der blandt andet på uddannelse af trænere med fokus på piger og på tiltag, der skal få helt unge piger til at spille fodbold. 

”Vi ved, at pigerne gerne vil spille fodbold – men også, at de gerne vil have bedre forhold og større anerkendelse. EM-succesen har skabt anerkendelse og gejst, som vi kan bruge til at inspirere endnu flere piger og kvinder til at få glæde af fodboldens mange muligheder, Det er et vigtigt arbejde, som skal foregå i tæt samarbejde med lokalunioner og klubber over hele landet,” siger Jesper Møller. 

DBU’s bestyrelse skal allerede i efteråret drøfte nye tiltag og muligheder for pige- og kvindefodbold, både i forhold til landshold og eliteklubber og i forhold til den samlede plan om at fordoble antallet af piger og kvinder, der spiller fodbold inden 2025. 

FAKTA
Juni 2015: Lone Smidt Hansen kåres som Århundredets Kvindelige Fodboldspiller
September 2015: Der indgås en TV-aftale med DR om visning af kvindelandsholdets EM-kvalifikationskampe
August 2016: DBU indgår en tøjaftale med hummel, hvor kvindelandsholdet for første gang får eget design og salg af replica i butikker 
• I efteråret 2016 nedsætter DBU’s bestyrelse en Kommission for Flere Piger og Kvinder i Dansk Fodbold med tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt som formand og medlemmer med erfaring fra både det politiske liv, erhvervsliv og idrætsverdenen. 
• I 2016 gennemfører DBU undersøgelsen Pigernes Stemme om pigers oplevelse med fodbold. Undersøgelsen viste store udfordringer for særligt teenagepiger. 
• 65.000 danske piger og kvinder spiller fodbold i en klub. DBU ønsker at fordoble antallet til 130.000 inden 2025 som del af en samlet vækst i antallet af fodboldspillere. 
• DBU har netop ansat Lene Terp som talentchef for kvindefodbold – på lige fod med talentchefen på herresiden. Lene Terp var assistentlandstræner til EM-slutrunden. 
• I november 2016 besluttede DBU’s bestyrelse en ny National Sportslig Vision med ambitioner for talent- og spillerudvikling, både for drenge og piger, mænd og kvinder. 
• I 2017 er der indgået en ny aftale mellem DBU og Kvindedivisionsforeningen og sat gang i et projekt, der skal udvikle 3F Ligaen både sportsligt og kommercielt. 
Marts 2017: Lone Smidt Hansen og Susanne Augustesen optages som de første kvinder i Fodboldens Hall of Fame 
• Viborg er hjemmebane for kvindelandsholdet, både i kvalifikationen til EM og i den forestående kvalifikation til VM i 2019. DR er tv-partner på begge kvalifikationer.
• Før EM fik kvindelandsholdet to nye sponsorer – Danske Spil/Oddset og Arbejdernes Landsbank.  


Log ind