Tidligere spillere tilbage i nationaltrøjen

Morten Bisgaard og Flemming Nielsen har tidligere selv optrådt på de danske landshold, og nu er de tilbage i nye roller som assistenttrænere for henholdsvis U17- og U19-landsholdene på drengesiden.

Morten Bisgaard ser frem til sin kommende rolle som assistenttræner på det danske U17-landshold. Her ses den 42-årige tidligere landsholdsspiller i nationaltrøjen mod Frankrig under EM i 2000. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Morten Bisgaard nåede selv at spille 50 landskampe på diverse landshold, inden han efterfølgende kastede sig over journalistikken og trænergerningen.

Førstnævnte beskæftigelse som fodboldekspert på TV2 har nok gjort den 42-årig tidligere midtbanespiller mest kendt i fodbolddanmark, mens sidstnævnte er grunden til, at DBU nu har ansat den tidligere landsholdsspiller som fast assistenttræner på det danske U17-landshold for den kommende sæson.

”Det er jo en fed mulighed for mig, der er i begyndelsen af min trænerkarriere, og ganske enkelt umuligt at sige nej til. Det er en aldersgruppe, jeg jo også til dagligt beskæftiger mig med som U17-træner på Oure, men i landsholdsregi får jeg lov til at være med omkring de allerdygtigste i de årgange og bidrage med det, jeg kan. Samtidig bliver jeg også en del af et spændende landstrænerteam, så det er en stor udfordring og spændende opgave,” siger Bisgaard, der spillede sin sidste landskamp i oktober 2000, men alligevel håber at kunne bidrage ikke kun med sin trænererfaring, men også spillererfaring fra højeste niveau i både udlandet og herhjemme.

”Jeg har jo selv som ung spiller haft store ambitioner om at skulle til de største klubber i Europa, og forhåbentlig kan jeg være med til at guide både det, der selvfølgelig sker på banen, men i den grad også det, der sker uden for banen, hvor det mentale spiller en meget stor rolle. Det er jo et turneringshold, der skal spille om EM-pladser, og det stiller store krav til både spillere og deres trænere, hvordan man agerer under stort pres,” siger Bisgaard. 

Flemming Nielsen huserede modsat sin yngre trænerkollega på landsholdet i samme årti, som Morten Bisgaard er født. Siden har han arbejdet som både cheftræner, sportschef og ungdomstræner i en række danske klubber på både kvinde- og herresiden. I dag er den 62-årige fynbo blandt andet scout for franske Lille. Han ser meget frem til at arbejde med nogle af landets største talenter på drengesiden.

”Jeg har godt 30 års trænererfaring og har altid befundet mig rigtig godt på træningsbanen. Det er nogle talentfulde årgange, jeg har fulgt rigtig meget, og som har utroligt stort potentiale – som individuelle spillere og som turneringshold. Det siger jo meget, at en del af drengene allerede befinder sig på seniorniveau i deres klubber. Derfor var der slet ikke noget at betænke sig på, da muligheden opstod,” lyder det fra Flemming Nielsen, der ligeledes er DBU-trænerinstruktør. Men det er ikke kun talenterne, som han ser frem til at arbejde med.

”Henrik Clausen og jeg kender hinanden fra vores PRO-uddannelse, og det er jo en stor fordel. Vi har derfor også allerede talt sammen om min rolle på holdet, der både vil omfatte det, der selvfølgelig foregår på banen, men også i høj grad uden for banen og den mere analytiske del af fodbolden, som jeg har arbejdet en hel del med, og som jeg kan være med til at løfte,” slutter Flemming Nielsen.

Begge nye assistenttrænere er tidligere landsholdsspillere med fortid i OB. Ellers har de to nye assistenttrænere ikke meget tilfælles udover netop trænergerningen. Og det er en stor styrke, forrklarer DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg.

”Jeg er glad for, at vi får to yderst spændende personligheder ind i vores trænergruppe med ansættelsen af Flemming og Morten. Begge trænere er meget forskellige både i alder og baggrund, men de passer begge rigtig godt ind i vores landstrænerteam og på de landshold, de skal indgå i. Jeg ser derfor meget frem til samarbejdet og de kvaliteter, som de hver især kan byde ind med både på og uden for fodboldbanen.”

Begge trænere er ansat for en 1-årig periode og vil indgå fast i de to landstrænerteams fra sommer af.

Log ind