Licensklubberne på plads til næste sæson

DBU’s Herreeliteungdomsgruppe har netop offentliggjort listen af T, B- og A-licensklubber for 2017/2018.

En dag, der er ventet med spænding - i hvert fald, hvis man er en af de mange klubber, der har søgt om en licens til understøttelse af klubbens talentarbejde, samt mulighed for deltagelse i DBU’s U17- og U19-rækker.

Listen over de 37 licensklubber er altså nu på plads med følgende resultat.

På A-licenssiden reduceres antallet af licensklubber fra 12 til 11, da Vejle BK bliver B-licensklub fra sommeren 2017. Dermed udgør A-licensklubberne FC København, FC Midtjylland, Brøndby IF, Esbjerg fB, FC Nordsjælland, AaB, AGF, Lyngby BK, Silkeborg IF, OB og Randers Freja, som dermed også udgør U19- og U17-ligaen.

Dog får Vejle BK fortsat mulighed for at deltage i U17-ligaen på et wildcard sammen med SønderjyskE og HB Køge på trods af deres status som B-licensklub.

Også Holbæk er ny B-licensklub og optræder derfor både i U19-divisionen og i U17-divisionen. I sidstnævnte er der desuden uddelt tre yderligere pladser på wildcards til Slagelse B&I, FC Helsingør og Nykøbing FC, der alle tre er T-licensklubber.

AB mister sin B-licens og udgør sammen med Kolding IF (NY) de to nye T-licensklubber, mens FC Fredericia mister sin licens. AB tildeles desuden et wildcard i U17-divisionen.

I lighed med sidste år har man heller ikke i år tildelt 2-årige licenser. DBU’s Herreeliteungdomsgruppe har således valgt at lade alle licenser udløbe denne sommer, da gruppen har sat en evaluering af det eksisterende licenssystem i gang:

”Der sker utrolig meget i dansk talentudvikling i øjeblikket, hvilket vores licenssystem naturligvis skal være med til at understøtte. Derfor er det også vigtigt, at vi løbende evaluerer og reviderer, så licenssystemet fortsat er med til at sikre de rette organisatoriske og sportslige rammer i klubbernes og DBU’s arbejde med udviklingen og dygtiggørelsen af vores talenter,” siger formand for DBU’s Herreeliteungdomsgruppe, Teddy Pedersen.  

Se fordelingen af de tre licenser samt den medfølgende indrangering af U17 og U19 DM-rækkerne her

Klubberne har mulighed for at anke afgørelsen til DBU’s Licensappeludvalg senest den 11. maj 2017 kl. 12.

Tilgå DBU’s Licensmanual for herreeliteungdom her 

Log ind