Dansk opvisning mod Finland

Danmark besejrede her til aften Finland med 5-0 i en ensidig affære, hvor der var chancer til endnu flere mål. Stine Larsen blev dobbelt målscorer.

Kvindelandsholdet spillede her til aften venskabskamp mod Finland, og for første gang i flere år skete det med sjællandsk græs under knopperne på Slagelse Stadion, hvor 3.312 fans var klar til at støtte holdet.

Det virkede til at behage de danske kvinder rigtig fint, og efter blot fem minutter kvitterede anfører Pernille Harder med åbningsmålet. Bolden endte lidt tilfældigt for fødderne af hende i feltet, og så sendte hun uden tøven kuglen fladt i det lange hjørne.

Kort efter var Finland tæt på at udligne, da et hjørnespark lidt tilfældigt endte for fødderne af en finsk spiller, der dog ikke fik ordentlig traf på bolden, og danskerne kunne cleare. I stedet fordoblede Danmark føringen efter 20 minutter. Katrine Veje gik til baglinjen og fandt Pernille Harder, der fik sendt et forkølet skud i retning af målet. Bolden endte hos Sanne Troelsgaard, der knastørt kanonerede bolden i nettet til 2-0.

Herefter kom der lidt mere ro på opgøret, men Finland viste tænder. Ti minutter før pausen blev gæsterne snydt for et mål efter en omstilling, hvor linjedommeren fejlagtigt flagede for offside.

Danskerne var iskolde og scorede yderligere to gange i de første 45 minutter. Først chippede Nadia Nadim bolden på overliggeren. Riposten endte hos Harder, der på smart vis vristede sig fri af en modspiller og sendte et indlæg ind i siden på en finne, der på uheldig vis blev noteret for et selvmål. Kort efter kiksede gæsternes målmand et udspil, og så kunne Theresa Nielsen finde Stine Larsen, der lige akkurat fik nok fart på sit hovedstød, til at se bolden liste sig over stregen via stolpen. 4-0 til Danmark ved pausen.

Line Sigvardsen Jensen erstattede Nadia Nadim fra 2. halvlegs start, hvor der ikke var helt den samme rytme i det danske spil.

Det blev dog til en enkel scoring mere ved det, der i høj grad lignede et deja vú fra 4-0-målet. Theresa Nielsen gik til baglinjen i højre side og smækkede bolden ind i panden på Stine Larsen, som dermed blev dobbelt målscorer.

Resten af kampen bød på flere danske chancer, men effektiviteten var sluppet op. Tættest på var Harder med et frispark på stolpen. Line Røddik, Stine Larsen og Nanna Christiansen blev udskiftet i løbet af anden halvleg og erstattet af henholdsvis Cecilie Sandvej, Nicoline Sørensen og Maja Kildemoes.