Sprudlende U21-landshold klar til EM

U21-landsholdet er klar til EM næste sommer efter en perfekt kvalifikation. Tirsdag blev billetten sikret med 3-1 over Rumænien, der blev kørt over før pausen.

Det danske U21-landshold har spillet en noget nær pletfri kvalifikation frem mod EM i Polen næste sommer. De første syv kampe kastede 19 point af sig, og blot et enkelt mål lukkede danskerne ind.

Tirsdag aften kunne billetten til EM så endegyldigt sikres, da Rumænien gæstede Aalborg. Kravet til danskerne var en sejr, og de rød-hvide startede da også stærkt ud i kampen.

Især Pione Sisto brillerede på venstrekanten, og det var da også ham, der efter 10 minutters spil bragte danskerne i front. Casper Nielsen sendte Sisto alene med den rumænske keeper, og den duel vandt Celta Vigo-spilleren klart.

Herefter havde Pione Sisto flere nærgående afslutninger, men som første halvleg skred frem, var det Marcus Ingvartsen der overtog scenen scoringsmæssigt. Efter 35 minutters spil omsatte han således et straffespark til mål.

Og kort efter var han på spil igen, da Lasse Vigen, efter et stærkt raid op af højrekanten, smed bolden ind i feltet. Denne gang så Ingvartsen ud til at tage armen til hjælp, men dommeren så intet, og så var Danmark på 3-0.

Anden halvleg åbnede noget mere roligt for danskerne, der overlod initiativet lidt til rumænerne. Gæsterne kom mere på bolden, uden at de dog for alvor truede Jeppe Højbjerg i det danske mål.

Danmarks fik momentum tilbage tyve minutter efter pausen, da rumænernes Alexandru Ionita slagtede Pione Sisto og blev sendt tidligt i bad. Med en mand i overtal, fik danskerne igen ro på spillet, og kombinationerne begyndte at rulle.

Desværre for danskerne fik rumænerne kort efter udvisningen reduceret, da Jeppe Højbjerg ikke kunne holde et frispark langt ude fra. På returen var George Miron hurtigst og sparkede bolden i netmaskerne.

I slutfasen var Pione Sisto sæt på at øge til 4-1, men hans fine forsøg blev reddet på stregen, så det blev ved de 3-1. Det er også rigeligt for danskerne, der to kampe før kvalifikationen er slut er klar til EM i Polen næste sommer.