Frederiksen: Vi skal gøre arbejdet færdigt

Det danske U21-landshold har spillet en suveræn EM-kvalifikation, og har allerede sikret sig EM-billetten. Alligevel kalder U21-landstræner Niels Frederiksen de kommende to kampe for afgørende i forhold til EM-seedningen og stiller derfor også med tæt på stærkeste trup.

Hør Niels Frederiksen fortælle om trup, modstandere og EM-forberedelse i indslaget herover. (Pione Sisto er rykket op i A-landsholdstruppen efterfølgende).Video: Pia Schou Nielsen.


Allerede mod Rumænien og to kampe før tid sejrede det danske U21-landshold suverænt og indløste som den første nation den eftertragtede EM billet til næste sommers slutrunde i Polen.

Men det betyder ikke, at U21-landstræner Niels Frederiksen sparer spillere eller på nogen måde ser lettere på de to kommende og sidste kvalifikationskampe i EM-gruppe 5 ude mod Bulgarien den 7. oktober og hjemme mod Luxembourg den 11. oktober.

Danmark skal nemlig med landstrænerens ord ’gøre arbejdet færdigt’ – også fordi der står vigtige seedningspoint på spil. To sejre betyder, at de danske U21-drenge står bedst muligt i forbindelse med den kommende lodtrækning til EM-grupperne.

Derfor er der også tale om en næsten identisk trup fra sidste kvalifikationskamp. Eneste to ændringer er, at AaB’s Frederik Børsting er tilbage efter en skade, mens Kenneth Zohore fra Cardiff City er udgået af truppen. Derudover er Pione Sisto med i A-landsholdstruppen, der møder Polen og Montenegro.

Holdet samles mandag den 3. oktober i København, hvor holdet træner to gange i Brøndby, inden de onsdag den 5. oktober rejser til Bulgarien, hvor holdet spiller den 7. oktober. Efterfølgende sættes kursen mod det nordjyske, hvor holdet i Aalborg møder Luxembourg i den sidste EM-kvalifikationskamp.

Under træningen i Brøndby benytter Niels Frederiksen sig desuden af, at også U21-landsholdet samles forud for holdets kamp mod Finland og Sverige hhv. den 6. og 10. oktober. Derfor vil U20-spillerne Stefan Gartenmann (Herenveen), Jacob Rasmussen (St. Pauli), Alexander Bah (HB Køge) deltage i de to træningspas mandag den 3. oktober og tirsdag den 4. oktober, men altså ikke være en del af U21-truppen, der spiller EM-kvalifikationskampe.

Se U21-truppen her
Se kampprogrammet her

Kampen mod Luxembourg den 11. oktober sendes desuden direkte på DR3 kl. 18.00.

Se U20-landsholdet her
Se kampprogrammet her

Følg også U21-landsholdet tæt på de sociale medier – facebook.dk/u21landsholdet, Instagram: @u21-landsholdet og på twitter: @DBUfodbold 


Log ind