Danmark dominerede sig til EM-billet

Dansk overtag sikrede sejr over svenskerne og EM-billetter til det danske kvindelandshold foran et udsolgt Energi Viborg Arena.

DK_Sve_EMkval_500
Danmark spillede sig her til aften til EM i Holland i 2017. Foto: Fodboldbilleder.dk

Rammen var sat fra starten. Et udsolgt Viborg stadion, flagtifo og røde trøjer i overflod. Det tegnede fra kampens begyndelse til at blive en rigtig god aften i Viborg.

Og det blev en rigtig god aften i Viborg. Selvom danskerne startede lidt nervøst ud, spillede de sig frem til kampens største chancer. Efter kun 13 minutters spil opsnappede Johanna Rasmussen en bold fra en falden svensker, og langt udefra hamrede hun bolden i kassen til 1-0 til Danmark. Stor jubel på tribunerne.

Danskerne blev ved med at dominere spillet i anden halvleg, og pressede svenskerne til boldtab, så snart de nærmede sig det danske mål.

11 tilfredse danske landsholdsspillere gik til pause efter 45 minutter - og de samme 11 kom tilbage fra pausen. Landstræner Nils Nielsen havde valgt en staropstilling nøjagtigt magen til den, der i torsdags vandt bekvemt 5-0 over Moldova. Og det var en rigtig god beslutning.

Knap to minutter skulle der gå af anden halvleg før de danske kvinder igen kunne juble i kor med tilskuerne på stadion. En hård afslutning mod mål af Pernille Harder ramte svenskernes målstolpe, og Nadia Nadim fumlede reposten ind over stregen. Effektivt og fantastisk befriende. 2-0 til Danmark.

Svenskerne pressede på efter Danmarks anden scoring, og det danske forsvar blev testet foran Stina Lykkes mål. Men helt farligt blev det aldrig, og da svenskerne måtte skifte to spillere ud med skader, var der ikke meget tilbage af give af for de blå-gule kvinder.

Sverige spillede sig allerede efter sidste kamp til EM, og havde derfor ikke meget at spille for i opgøret mod Danmark, men det tog intet fra de danske kvinders solide præstation. De sidste minutter spillede de danske kvinder sig stille og roligt til en sejr på 2-0 og EM-billetter til turneringen i Holland 2017.

Du kan læse hele kamprapporten fra UEFA lige her.