Christian Eriksen dansk matchvinder

Danmark fik en god start på VM-kvalifikationen, da Danmark søndag aften besejrende Armenien. Christian Eriksen scorede kampens eneste mål i starten af 1. halvleg, og sørgede dermed for de ønskede tre point.

Eriksen blev den eneste målscorer i 1-0-sejren over Armenien. Foto: Fodboldbilleder.dk

Dansk powerplay i 45 minutter

Straks fra første fløjt blæste Danmark til angreb, og der var ikke gået mange minutter før der nærmest var etableret et dansk powerplay foran armenernes mål. Og det fortsatte mere eller mindre halvlegen ud. Hver gang armenerne fik bolden mistede de den hurtigt i opspillet – og lykkedes det dem at få bolden i nærheden af det danske straffesparksfelt, var bagkæden og Rønnow klar til at håndtere sagerne.

Den danske offensiv virkede tændt, men der skulle alligevel gå cirka 10 minutter før det for alvor blev farligt. Første gode mulighed stod Simon Kjær for, da han på et hjørnespark headede lige på keeper Beglaryan. Blot to minutter senere var Viktor Fischer tæt på med et langskud – og efter 17 minutter kom målet så – og hvilket et! Et flot gennemført angreb endte med at Viktor Fischer med hælen spillede Christian Eriksen fri, og han udplacerede stensikkert Beglaryan fra kanten af feltet.

Efter det danske mål fortsatte den rødklædte danskere med at angribe, men de mange angreb endte desværre gang på gang med at armenerne kunne losse bolden væk – eller med at deres målmand greb sikkert ind. Tættest på en scoring til 2-0 var nok Pierre-Emile Højbjerg og Nicolai Jørgensen, men desværre fik ingen af dem sendt bolden over stregen.

Status efter de første 45 minutter var meget fortjent dansk føring, men der var heller ingen tvivl om, at føringen var alt for lille.

Målløs 2. halvleg
Efter pausen fortsatte Danmark med at presse på, og i starten af 2. halvleg var Danmark flere gange tæt på at komme på 2-0. Men desværre stod den armenske keeper Beglaryan gang på gang i vejen, og hvis han bliver kåret til armenernes bedste mand, forstår vi godt den kåring.

De næststørste danske muligheder i 2. halvleg tilfaldt nok Nikolai Jørgensen, Viktor Fischer, Peter Ankersen og Riza Durmisi, men fælles for dem alle var, at de ikke formåede at få bolden de sidste stykke over stregen.

Den allerstørste chance fik Christian Eriksen, for i det 71. minut blev Viktor Fisker væltes i feltet, og den østrigske dommer Harald Lechner var ikke i tvivl: Straffe! Desværre hev Beglaryan endnu en flot redning ud af lommen, og heller ikke indskiftede Yussuf Yurary Poulsen fik bolden i netmaskerne på returen.

I den sidste 10 minutter af kampen begyndte armenerne at lugte chancen for et meget ufortjent point, og de fik også den ene chance, der kunne have givet dem 1-1 med hjem. Men heldigvis fik Rønnow og defensiven afværget chancen, og dermed endte det hele som det skulle – nemlig med en dansk sejr.

Danmark – Armenien 1-0 (1-0)
1-0 Christian Eriksen (17’)
21.795 tilskuere i Telia Parken, København

Den danske startopstilling
Frederik Rønnow – Peter Ankersen, Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Riza Durmisi – William Kvist Jørgensen, Pierre Emile Højbjerg (81’ Thomas Delaney) – Christian Eriksen – Viktor Fischer, Nicolai Jørgensen (66’ Yussuf Yurary Poulsen)

Ikke benyttede spillere: Jonas Lössl, Kasper Schmeichel, Daniel Wass, Lasse Nielsen, Mathias ''Zanka'' Jørgensen, Jens Stryger Larsen, Lasse Schöne, Nicolaj Thomsen, Andreas Cornelius.

Dommerne

Dommer: Harald Lechner (AUT)
Linjedommere: Maximilian Kolbitsch (AUT) og Andreas Heidenreich (AUT)
4. dommer: Markus Hameter (AUT)

Statistiske vinkler efter kampen

• Danmark tog med kampen mod Armenien hul på den 15. VM-kvalifikationsturnering. Det var således 112. VM-kvalifikationskamp siden debuten i 1956.
• Christian Eriksen blev den 42. spiller til at score mindst 10 mål for Danmark. Det var samtidig hans første mål i Telia Parken og det tredje scoret i Danmark.
• Danmark er fortsat ubesejret på datoen 4. september, hvor det nu er blevet til to sejre (Schweiz og Armenien) og tre uafgjorte (Island, Ukraine og Albanien).
• Åge Hareide fulgte i sine to forgængeres fodspor, da hans første VM-kvalifikationskamp endte med dansk sejr, akkurat som Morten Olsen (Island) og Bo Johansson (Slovenien).
• Danmark har fortsat ikke tabt sin første gruppekamp i en VM-kvalifikation siden september 1980, hvor det blev til et nederlag på 1-2 til Jugoslavien i Beograd.