MENU

Ungdommens futsaltalenter hædret

Danmarks bedste unge futsalspillere gav den kamp til stregen, da de fem guldmedaljer blev fordelt i weekendens Final 4.

Finalfour_ungdom_2016_500
U15 blev vundet af pigerne fra BSF. Foto: DBU

Drengene kæmpede ved Final 4 lørdag, mens pigerne fik fordelt medaljerne søndag, da der for første gang i historien blev afholdt Final 4 for U15 i både drenge- og pigerækkerne. 

U15 Drenge spillede lørdag sammen med U17 og U19 af samme køn og dagen startede med en forlænget spilletid mellem Glostrup og Kolding IF i netop U15. Glostrup trak sig sejrerigt ud af denne og skulle derfor spille finalen mod Frem, der sikkert slog Svenstrup-Godthåb i den anden semifinale. Bronzekampen blev til en sejr på 4-2 til Kolding IF. Finalen blev til en sikker sejr til Glostrup over Frem med en cifrene 7-3. Stævnets bedste spiller blev Rasmus Øster fra guldvinderne.

I U17 Drenge startede dagen med semifinalen mellem B1908 og Lundergård. Kampen blev en tæt affære, hvor den ordinære spilletid endte 3-3. Lundergård viste sig stærkest i den forlængede spilletid, hvor de fik sat to kasser ind til 5-3. Lundergård mødte Sønderborg Fremad i finalen, da Sønderborg sikkert slog Vallensbæk 8-1 i den anden semifinale. Bronzekampen blev lige spændende som de andre kampe i rækken. Efter forlænget spilletid stod der 5-5 på tavlen, og efter straffesparkene stod tavlen på 11-10 til Vallensbæk, som derved sikrede sig bronzen. I finalen viste de to hold sublimt futsal, og især Sønderborg Fremad viste deres evne for dette fantastiske spil. Kampen endte 5-1 til netop Sønderborg Fremad, der blev ved med at presse på og viste samtidig lækre detaljer, som de fremmødte tilskuere kunne nyde. Stævnets bedste spiller blev da også en Sønderborg Fremad-spiller ved navn Martin Pitter.

I U19 åbnede Jægersborg og Skovbakken ballet med en kanon kamp, hvor der efter forlænget spilletid stod 5-5. Holdene skulle derfor ud i straffespark og fulgtes ad til sidste spark, hvor keeperen fra Jægersborg flot reddede og dermed bookede dem en plads i finalen. Anden semifinale kørte videre i det høje tempo fra første og først til sidst i kampen fik Lystrup trukket fra BSF, der fik Jonas Vestergaard udvist i de sidste minutter. I bronzekampen satte Skovbakken sig hurtigt på kampen og i pausen var stillingen 4-1. Kampen sluttede 11-4 uden at blive rigtig spændende. Finalen blev en målfattig affære, men yderst velspillet. Lystrups Mike Vestergård afgjorde finalen til Lystrups fordel med et minut igen ved scoringen til 2-1, hvilket også var en af grundene til, at selvsamme Mike blev kåret til Final 4 bedste spiller.

Søndag startede med U15 Piger semifinalerne, hvor BSF og Fortuna Hjørring sikkert gik videre fra deres respektive kampe. Bronzekampen var derfor mellem Team 10 og Sundby, hvor det blev mere jævnbyrdigt, men med et lille overtag til Sundby, der også sikrede sig bronzen med en 2-0 sejr. Finalen blev en rigtig seværdig finale, hvor især et par BSF spillere viste deres kunnen i boldteknik, med stævnets bedste spiller Josefine Hasbo i spidsen.

I U17 Piger åbnede OB med en smal sejr over Herlufsholm GF, hvorefter IF Lyseng ligeledes vandt snævret over Roskilde Pigefodbold. Det blev derfor en bronzekamp mellem Herlufsholm og Roskilde, hvor første nævnte hurtig viste sig at blive en for stor mundfuld for Roskilde. Efter blot 4 minutter stod der 2-0 på tavlen og slutresultatet blev 7-3 til Herlufsholm der derved sikrede sig bronzen. Finalen blev en rigtig pigefight uden de helt store lækkerier, men til kend gæld masser af tempo og viljestyrke, hvor OB viste at have den største vilje, da de modtog guldet om halsen via en 3-1 sejr over godt kæmpende IF Lyseng. Stævnets bedste spiller blev U16 landsholdsspiller Malaika Din Hashmi fra OB.

Stort tillykke til alle hold med nogle fede kampe, godt fight og en masse teknik og lækkerier.

Log ind