MENU

Jysk eller vestegnsk finalegræs?

Kvindernes landspokalfinale skal afgøres mellem Brøndby IF og Fortuna Hjørring. Men hvor i landet skal guldvinderne hyldes? Vi har kigget på mulighederne for et jysk eller sjællandsk finalestadion.

Kvindepokalen_2015_vindere_500
Brøndbys kvinder vandt pokalen på hjemmebane i 2015. FOTO: fodboldbilleder.dk

Brøndbys kvinder afgjorde deres vej til finalen i kvindernes landspokalturnering med et samlet 2-0 over Kolding Q. I den anden ende af landet sikrede Fortuna Hjørring sig den anden finalebillet med en samlet 3-2 over OB´s kvinder.

Der er altså lagt op til en særdeles velkendt affære, når de to førende mandskaber i Danmark tørner sammen i dette års pokalfinale – for 6. gang på de seneste 10 år.

Med finalisterne på plads starter arbejdet med at finde ud af hvilken klub, der skal lægge kulisse til finalen. Kvindernes finale spilles nemlig ikke som herrernes på neutral grund, men på én af de deltagende finalisters hjemmebane – simpelthen for at sikre, at så mange fans som muligt kommer og bakker op om finalen. Det fortæller DBU´s ansvarlige for afvikling af pokalfinalen, Per Kenneth Larsen.

”Man har tidligere spillet kampen på neutral grund, men det har været svært at få nok tilskuere til fx at tage turen til Odense, hvis Brøndby og BSF var finalister. Derfor besluttede et udvalg for et par år siden, at finalen skulle spilles i én af de deltagende klubber,” siger Per Kennet Larsen.

I første omgang er det op til klubberne selv, om de har lyst og midler til at agere værter for finalen. Før semifinalerne spilles, melder de sidste fire klubber ud hvorvidt de kan stå for en finaleafvikling. Både Fortuna Hjørring og Brøndby har sagt ja til at være værter for årets finale. Så hvordan besluttes det så, hvem der kommer til at stå med kampen? Det fortæller Per Kenneth Larsen mere om.

”Jeg har haft dialog med de to klubber, og de har modtaget en drejebog for afvikling af kvindernes landspokalfinale, så de får en fornemmelse af, hvad det kræver. For der er jo lidt arbejde i at afholde en finale. Fx skal stadion kunne huse de 2000 tilskuere, som er målsætningen for finalen og have et TV-tårn til DR´s kameraer,” fortæller Per Kenneth Larsen.

Om det i sidste ende bliver Brøndby eller Fortuna Hjørring, der skal på den lange bustur gennem landet for at spille den spændende finale, bliver afgjort i uge 15.

Kampen spilles lørdag den 21. maj klokken 16.00 og kan opleves direkte på DR3.

Du kan se holdenes vej til finalen her


Log ind