MENU

Hvem er En Del af Noget Større?

Den 21. marts uddeler DBU ’En Del af Noget Større’-prisen ved Dansk Fodbold Award. Se de nominerede og stem på din favorit.Den røde løber rulles ud, når hele fodbolddanmark hyldes ved Dansk Fodbold Award i Tap1 i København mandag den 21. marts. 

Showet sendes på kanal 5 fra kl. 20.00, og der uddeles 11 priser - heriblandt årets mål, årets mandlige spiller og En Del af Noget Større-prisen. Der er ikke plads til at vise alle priserne på tv, men du kan følge med live på @dbufodbold på Twitter, og efter showet samler vi op på alle vinderne på dbu.dk.

Sidste år gik En Del af Noget Større-prisen til sundhedsforsker Peter Krustrup, som i de seneste 12 år har forsket i de mange sundhedsfremmende elementer ved fodbold, og hvordan man kan udvikle sporten, så den kan udnyttes til flere og større ting end blot ”først til to mål”. 

Formålet med prisen er at hædre en person eller projekt, der arbejder med fodbolden i en større sammenhæng - og derved er med til at sætte fokus på sportens mangfoldige rolle.

Din stemme er afgørende

Du kan være med til at bestemme, hvem af årets tre nominerede der bliver hædret ved Dansk Fodbold Award.

Benny Würtz, Würtz Extemp
Benny Würtz har udviklet konceptet, hvor unge nyledige akademikere kombinerer praktikophold i en fodboldklub og virksomhed med en lederuddannelse i en periode på 14 uger. Nationale medier og politikere viste straks interesse for projektet, der fra start havde resultaterne med sig. Således var seks ud af ti arbejdsledige akademikere i job senest tre måneder efter pilotprojektets afslutning. Benny Würtz og DBU København har med ELI-konceptet udviklet et unikt beskæftigelsesinitiativ, der skaber samarbejde på tværs af mange forskellige interessenter med fodbolden og foreningskulturen som omdrejningspunkt. 

Kamilla Kjeldsen, formand for Tranekær/Tullebølle IF
På Langeland bor der mange unge asyldrenge på de lokale asylcentre. Kamilla Kjeldsen har egenhændigt taget initiativ til at tilbyde dem fodboldtræning i klubben, hvor hun selv fungerer som træner for dem. Det gør hun på trods af sprogmæssige barrierer og det faktum, at drengene ikke er vant til at opleve kvinder i en rolle, som den Kamilla påtager sig. At de færdes i en fodboldklub med de formelle såvel som uskrevne regler, der gælder, hjælper desuden drengene til at forstå dansk (forenings)kultur og normer.

Projekt: Fodbold for sjov ”voksne mænd kan også drible”
Bornholms Regionkommune, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Åkirkeby idrætsforening, Bornholms hospital og DBU Bornholm har skabt en unik mulighed til en sårbar målgruppe af mandlige borgere med kroniske sygdomme ved at tilbyde en forebyggende og behandlende metode om sund livsstil i en lokal idrætsforening. Med fodbold som metoden blev partnerskabet iværksat. En af motivationsfaktorerne for deltagerne er de synlige resultater på forbedringer af blodsukkertal, vægttab og mindskning på brugen af anden medicin. 

Stem her – så deltager du automatisk i lodtrækningen om to sæsonkort til landsholdets VM-kvalifikationskampe i Telia Parken. 

De øvrige priser ved Dansk Fodbold Award er: Fodboldens Hall of Fame, Årets Mål, Årets Kvindelige Spiller, Årets Superligaspiller, Årets Træner, Årets Kvindelige Talent, Årets Dommer, Årets Mandlige Talent, Årets Mandlige Spiller og Årets Fodboldklub.

Se alle de nominerede her

Dansk Fodbold Award afholdes i et tæt samarbejde mellem DBU og Discovery Networks Danmark.

Læs også:
Fodbolddanmark hyldes ved gallashow
Besøg sitet for Dansk Fodbold Award 2016

Log ind