MENU

Henrik Clausen ny U19-landstræner

Den nuværende assistenttræner på U21-landsholdet, Henrik Clausen, bliver ny U19-landstræner, mens en anden fynsk kending i Uffe Pedersen gør 'comeback' i rollen som assistenttræner for U21-landsholdet. Trænerrokaden træder i kraft 1. juli.

Nuværende assistenttræner for U21-landsholdet, Henrik Clausen, overtager til sommer det danske U19-landshold. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Det blev desværre ikke til en EM-kvalifikation for det danske U19-landshold, og dermed var tirsdagens U19-landskamp den sidste med Bent ’Turbo’ Christensen i spidsen, inden han 1. april tiltræder som A+-træner i Brøndby IF.


Dette har givet anledning til en mindre trænerrokade på de danske ungdomslandshold, og betyder at nuværende assistenttræner på det danske U21-landshold, Henrik Clausen, overtager trænersædet på det danske U19-landshold med start fra 1. juli på en 2-årig kontrakt.

”Det bliver en rigtig spændende opgave, som jeg ser meget frem til. Jeg har gennem noget tid haft et ønske om at stå i spidsen for et turneringshold, så selv om det var en svær beslutning, da jeg synes vi er i gang med et spændende projekt på U21, så var det nu muligheden bød sig efter Bent stoppede, så den tog jeg i mod,” lyder det fra Henrik Clausen, der ser frem til at fortsætte arbejdet med de mange talenter, der bobler frem på de yngre landshold:

”Vi ser resultatet af et godt langt arbejde af både vores landstrænere og klubberne, og vores mål må fortsat være at være med helt fremme i kampen om at komme til en slutrunde hvert år. Derfor ser jeg så frem til at arbejde videre med den årgang, der kommer op nu, hvor der er masse af offensive kompetencer, men hvor der måske skal arbejdes lidt mere med det defensive,” slutter Clausen, der ud over U19 også færdiggør sit arbejde med det danske PRO-trænerhold.

Uffe Pedersen ny U21-assistent

Henrik Clausens nye titel efterlader en ledig plads som assistenttræner for det danske U21-landshold. Og her er det en erfaren herre, der gør ’comeback’ på det danske U21-landshold.

Uffe Pedersen, der netop er stoppet som talentansvarlig og A+-træner i OB har tidligere været U21-assistenttræner under Keld Bordinggård ved U21-EM i Danmark. Han ser frem til at være ”tilbage” i nationalfarverne:

”Haha, vi kan da godt kalde det et comeback – i hvert fald på U21-landsholdet. Jeg har jo hele tiden været A+-træner, og har den vej igennem også været et del af det unikke samarbejde, som klubberne og DBU har på talentsiden,” lyder det fra Uffe Pedersen, der udover sin rolle som assistenttræner også får en scouting–rolle i DBU.

”Jeg skal modsat seneste gang, jeg var en del af U21, denne gang deltage i forberedelserne, i kampene – og ikke mindst sammen med Niels Frederiksen scoute på, hvilke spillere, der gør det godt og knapt så godt. Og så ser jeg frem, til at bliv én del af et meget stærkt team, der gennem de seneste mange år har ydet en stor indsats på u-landsholdssiden og i dansk talentudvikling,” slutter Uffe Pedersen.

Uffe Pedersen ansættes i en halvtidstidsstilling som assistenttræner for U20 og U21-landsholdet. Aftalen løber frem til og med et eventuelt EM i Polen i 2017. Derudover fortsætter Uffe Pedersen som DBU-trænerinstruktør som hidtil.

Omkring OL til august, hvor Danmark jo er med, vil Henrik Clausen efter planen fortsat være en del af trænerkonstellationen på U21-landsholdet

Berg: Nye træneransættelser en stor styrke

Udover de to ansættelser har DBU også lavet en aftale med Esbjergs A+-træner Jens Letort om at fungere som assistenttræner på det danske U19-landshold i den kommende kvalifikation og træningssamlinger.

Det sker for også at knytte de danske A+-trænere tætter på de danske ungdomslandshold, som man også tidligere har haft stor succes med:

”Samlet set er jeg meget tilfreds med, at vi kan "forfremme" en af vores egne dygtige træner, hente helt nyt blod ind og ydermere hente en rutineret herre tilbage i folden. Det styrker sammenholdet og kraften i vores landstrænergruppe, som bestemt fortsat er med meget høj kvalitet,” lyder det fra DBU’s talentudviklingschef.

Resten af trænerkabalen for U16, U17 og U18 forventes at blive meldt ud i den kommende uge.Læs også: Ny trænerstruktur skal styrke U-landsholdeneDBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg, uddyber:

”Henrik Clausen er dygtig på alle parametre og kan med sin baggrund hjælpe spillerne i den svære fase fra ungdom til senior, som kendetegner U19-landsholdsspillerne. Han kender jobbet og den nye U19-årgang, som han selv har trænet tidligere.”

”Uffe Pedersen er jo en rutineret talentudvikler, der har været med på højeste niveau, både som træner, assisterende træner og A+ træner. Niels og Uffe bliver et rutineret team, med baggrund og ballast til at føre U21 holdets succes videre mod kvalifikation til EM og samtidig klargøre spillerne til det næste niveau, A-landsholdet.”

”Jens Letort er en dygtig talentudvikler, der har udmærket sig gennem sit arbejde som A+ træner i Esbjerg, og som er ærgerrig, vidende og holdningsfast. Vi er rigtig glade for, at EfB har indvilget i denne ordning, som blandt andet er udsprunget af et ønske om at styrke samarbejdet mellem klubberne og DBU.” 


Log ind