Dansk magtdemonstration over Portugal

De danske kvinder fik en fortjent fantastisk afslutning på Algarve Cup, da de i dag slog værterne fra Portugal med 3-1. Dobbeltmålscorer Sanne Troelsgaard overstrålede alt og alle.

Holdfoto_DK_Portugal_500
Danmarks startellever mod Portugal. Foto: DBU

Kvindelandsholdets sidste præstation ved dette års Algarve Cup bød på et møde med værterne fra Portugal. Men danskerne overtog fuldstændig den portugisiske hjemmebane fra kampens første fløjt, og der gik ikke mere end et par minutter, før den portugisiske keeper måtte hente bolden ud af eget net. Sanne Troelsgaard stod for målet efter et hjørnespark - og så var den danske dominans sparket i gang.

De danske kvinder fortsatte kampen med et fantastisk spilovertag, og få minutter senere var det igen Sanne Troelsgaard, der kunne juble som målscorer. Angriberen opsnappede en løs bold efter en fejlaflevering fra det portugisiske forsvar, og satte sikkert bolden i nettet. 2-0 til danskerne.

Danskerne sad totalt på kampen helt indtil pausefløjtet og havde flere store chancer mod det portugisiske mål.

I anden halvleg valgte Nils Nielsen at skifte ud på flere pladser for at prøve spillerne af, og Frederikke Thøgersen, Rikke Sevecke, Cecilie B. Kramer og Louise Kristiansen kom på banen i stedet for Nanna Christiansen, Mie Leth Jans, Stina Lykke Petersen og Julie Trustrup Jensen.

Indskiftningerne gjorde bestemt ikke det danske spil mindre sprudlende, og danskerne kom frem til flere store chancer, så man næsten fornemmede, at der lå flere mål i luften.

Herefter ventede en lidt mere rodet periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Et rodet spil i det danske forsvar endte med en portugisisk scoring - uventet og ikke særlig fortjent.

Få minutter senere kom der igen mål til de danske kvinder. Denne gang var det dog en portugisiske fod, der stod bag målet, men det hele tæller på tavlen. 3-1 til danskerne.

Det blev også kampens resultat, der cementerere en fantastisk dansk præstation. Danskerne tager fra Algarve med en 7. plads i turneringen.