Kandidater til Årets Fodboldleder og Årets Fodboldklub

Nu er kandidaterne udpeget til priserne som Årets Fodboldklub og Årets Fodboldleder.



Kandidaterne er fundet til Årets Fodboldleder og Årets Fodboldklub. 



Det gode klubliv og de frivillige er sjælen i enhver god fodboldklub. Her får tusindvis af frivillige fodboldledere hverdagen til at fungere, så børn, unge og voksne har mulighed for at spille fodbold i sociale og udviklende rammer. 

Ud af de mange tusinde frivillige i de over 1600 danske fodboldklubber har fem ledere og ni fodboldklubber i årets løb gjort en så flot indsats, at de er blevet udpeget som kandidater til prisen som henholdsvis Årets Fodboldklub og Årets Fodboldleder. 

Kåring
Kandidaterne er alle kåret af deres respektive lokalunion, der dermed har indstillet dem til de ærefulde priser. 

De fem kandidater til årets fodboldleder
Årets Fodboldleder bliver udpeget af DBU's breddeudvalg og kåres ved DBU’s repræsentantskabsmøde 5. marts i Aalborg.

Jørgen Udengaard Nielsen, Bredballe IF, DBU Jylland
I mere end 46 år har Jørgen Udengaard Nielsen været frivillig leder i Bredballe IF og medlem siden klubbens start i 1951. I den tid har han været en central drivkraft i store projekter som nyt klubhus, opstart af sponsorudvalg og frivillig drift af klubbens cafeteria. 75-årige ”Skæg”, som Jørgen kaldes, er stadig meget aktiv i klubben, hvor han både sidder i bestyrelsen for klubben og foreningen ”+60 ”, der arbejder for at fasholde medlemmer efter tiden som aktive spillere er slut. Læs mere

Bent Jensen, Glostrup FK – IF 32, DBU Sjælland
Som frivillig gennem mere end 41 år har Bent Jensen bestredet posten som formand, næstformand, sekretær og kasserer i klubben. Via de mange tillidsposter har han sat sit klare fingeraftryk på utallige projekter i klubben herunder handicapfodbold for børn og unge og julebanko. Derudover gør han en stor indsats for at løse de mange administrative opgaver, der er forbundet med driften af en større klub. Bent Jensen stoppede i klubbens bestyrelse i 2010, men er fortsat daglig administrator, sekretær og en afholdt person i alle kroge af klubben. Læs mere.   
  
Jan Sørensen, BK Skjold, DBU København
Jan Sørensen er 3. generations formand i BK Skjold, og er derfor nærmest født ind i klubben, hvor farfar Carlo (1931-1937) og far Jørgen (1967-1971) har siddet i formandsstolen. Siden 1988 har han været træner for at vidt spænd af hold lige fra børn og ungdom til 1. senior. Da han i 2009 overtog formandsposten var klubben ved at dreje nøglen om, men under Jan Sørensens ledelse er der kommet styr på økonomi, medlemsregistrering og den generelle administration. I dag er klubben med 1600 medlemmer blandt landets største. Læs mere.  

Karl Erik Rex Ellegaard, Herrested/Ørbæk, DBU Fyn
Da de to østfynske fodboldklubber Herrested BK og Ørbæk BK blev lagt sammen, da var Karl Erik Rex Ellegaard den samlende figur. Med sin tilgang til opgaven, lune og sit humør har han skabt respekt omkring sig som person og formand blandt trænere, bestyrelsesmedlemmer, spillere og forældre. Derudover gør han en stor indsats for at opfordre og motivere de øvrige bestyrelsesmedlemmer til at engagere sig i fynsk fodbold herunder deltagelse i de møder DBU Fyn afholder. Læs mere.  

Thomas Jensen, Systofte Boldklub, DBU Lolland-Falster
Allerede som 13-årig meldte Thomas Jensen sig som træner i Systofte Boldklub, og gennem årene har han været på en lang rejse som frivillig leder lige fra Fodbold-Seniorudvalget (1996), bestyrelsen (1998) til at indtage posten som næstformand i klubben (2008). Som næstformand og sportschef har han sat sit aftryk på mange vigtige beslutninger såsom kontraktforhandlinger med trænere, sponsorarbejde, events, indkøb af spillertøj, stadionspeaker og meget andet.  

DBU Bornholm har ikke indstillet en kandidat til prisen.  

De ni kandidater til Årets Fodboldklub
Blandt de ni kandidater vil DBU's Breddeudvalg udpege fire nominerede til prisen. Årets fodboldklub kåres ved Dansk Fodbold Award 21. marts.

DBU Jylland - Region 1, Storvorde Sejlflod Boldklub
10 procent af befolkningen i Storevorde Sejlflod er medlemmer i klubben lige fra den yngste på 2 år til den ældste på 74 år. Siden 2010 har klubben øget sit medlemstal med en tredjedel fra 262 til 362 og har haft et rekordstort antal hold tilmeldt turneringerne hos DBU Jylland. 
Klubben har et stort fokus på uddannelse og udvikling gennem kurser og har gennem en årrække også været kendt for at afvikle ”Teenage Campen”, hvor der gennem otte år er blevet uddannet ca. 300 unge dommere. Klubben har en stor gruppe (ca. 110) engagerede frivillige trænere og ledere, som gennem et hav af tiltag er med til at udvikle klubben. Læs mere.  

DBU Jylland - Region 2, Bjerringbro IF
I løbet af få år har Bjerringbro IF fastlagt visioner, organisation, årshjul og gennem stor inddragelse af klubbens medlemmer har man fundet en fælles vej. Derudover har klubben været inddraget i et stort samarbejde med de omkringliggende skoler. I 2015 engagerede klubben sig også i integrationsarbejdet gennem et samarbejde med herboende flygtninge fra Syrien. Klubbens udvikling sikres gennem aktiviteter som fodboldskole, træneruddannelse, nyt klubhus og ny kunstgræsbane. Læs mere.  

DBU Jylland - Region 3, Dronningborg Boldklub
Godt 500 fodboldspillere spænder støvlerne i Dronningborg Boldklub, der sætter en ære i at tage positivt imod alle nye medlemmer inklusiv spillere, der er blevet sorteret fra i mere elitære miljøer. De frivillige gives et stort råderum til at sætte deres præg på træning og kamp, og klubben har succes med at involvere forældregruppen i løsning af opgaver. Læs mere

DBU Jylland - Region 4, Løjt IF
I Løjt Kirkeby og omegn er fodbolden fællesnævner for medlemmer fra 4 år til den 73-årige målmand på Super Mastersholdet. Klubben udmærker sig ved, at tæt på halvdelen af klubbens knap 180 ungdomsspillere er piger (80). Klubben har desuden haft succes med at tiltrække nye målgrupper gennem DBU’s koncept Fodbold Fitness, hvor 33 kvinder motionsfodbold i dag. Klubben har også haft succes med at brande sig på de sociale medier med optakt, spillerinterviews og videoer, hvilket har været med til at øge glæden og motivationen hos de eksisterende medlemmer. Læs mere

DBU Sjælland, IF Bytoften
På bare fire år har IF Bytoften med en målrettet indsats udviklet sig fra en lille lukningstruet soveklub til en blomstrende mønsterklub. Da klubben ramte bunden med 150 medlemmer overvejede man at trække stikket, men  med hjælp fra DBU’s børnerekrutteringstiltag ”Kom ud af Pomfritten”, Fodbold Fitness og besøg fra en klubrådgiver fik klubben vendt den dårlige stime med nytænkning. Tiltagene satte gang i tilgangen af nye børnespillere, børnenes fædre og mødre blev trænere, ledere eller Fodbold Fitness-spillere i klubben. I dag har klubben 300 medlemmer, 25 trænere og 10 bestyrelsesmedlemmer og sætter et eksempel for, at det aldrig er for sent at skifte kurs. Læs mere

DBU København, Sundby BK
Over de senere år har Amager-klubben Sundby Boldklub mere end fordoblet sit medlemstal fra 362 i 2005 til 750 i 2014. Gennem en fokuseret indsats for at forbedre sit fodboldprodukt, faciliteter og træningsmiljø kan klubben i dag fremvise minimum 36 drenge og 20 piger i hver årgang. Læs mere.             

DBU Fyn, Morud IF
Fynske Morud IF kan bryste sig af at have flest ungdomsspillere pr kvadratmeter kunstgræsbane, og netop anlæggelsen af en kunstgræsbane gav et boost til klubben, der har en dækningsgrad på over 17 procent i byen, hvor ca. 300 ud af 1700 borgere snører støvlerne i fodboldklubben. Klubben er desuden gået nye veje i forhold til at rekruttere nye trænere ved gennem et samarbejde med den lokale skole at få 23 praktikanter ud som trænerassistenter på hold fra U6 til U13 med de faste trænere som mentorer. Sidst men ikke mindst har klubben en ”Ka’Sæl” gruppe bestående af pensionister, der via en række projekter hjælper med at holde området til gavn for ungdommen. Læs mere.           

DBU Bornholm, Hasle IF
På Bornholm udmærker Hasle IF sig ved at have øget sit medlemstal på ungdomssiden, et børnehaveprojekt med Hasle Børnehus samt gennem afholdelse af DBU Fodboldskole, værtsskab ved børnestævner og ved et stort fokus på at udvikle klubbens pigeafdeling.  

DBU Lolland-Falster, FC Nakskov

FC Nakskov blev dannet som en fusionsklub mellem Nakskov Boldklub og Velo Boldklub i sommeren 2015. Siden har klubben lagt et stort arbejde i at skabe en bæredygtig og fremtidssikret klub, hvor klubben udviser stor samarbejdsvillighed og evner at fokusere på bolden og ikke på manden. Klubbens frivillige roses for deres bidrag til at løfte fodbolden på Lolland-Falster.
 
Kilde: Lokalunionernes indstillinger til DBU's Breddeudvalg. 

Log ind