MENU

DBU’s Talentpris har fået tre nye vindere

Mandag blev DBU’s Talentpris traditionen tro uddelt i Fodboldens Hus til nogle af de største talenter i U17, U19 og U21-årgangen med. Tillykke til Nicklas Strunck (U17), Mikkel Duelund (U19) og Jeppe Højbjerg (U21)Mens FC Midtjyllands Mikkel Duelund ikke kunne være til stede til at modtage prisen som Årets DBU-talent for U19 grundet kamp, var både Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg og FC Nordsjællands Nicklas Strunck tilstede for at modtage DBU's Talentpris 2015 for hhv. U21 og U17. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Uden for vinduerne i Fodboldens Hus viser tilstedeværelsen af grønne skud på busken symbolsk, at det denne mandag er den sidste dag i vintermånederne - inden for viste uddelingen af DBU’s Talentpris, at også den danske talentmasse i den grad blomstrer.

Her stod landstrænerne for henholdsvis U17, U19 og U21 nemlig bag uddelingen af den traditionelle DBU’s Talentpris – tidligere kendt som årets Arla-talentpris.

Her kunne tre nye talentfulde prismodtagere dermed blive tilføjet til den imponerende liste af prismodtagere siden 1987.

Se tidligere vindere her

Prisen uddeles til tre talenter, der har gjort sig ekstraordinært bemærket i deres årgang og kan kun vindes én gang på tværs af årgange. Herunder vinderne af DBU’s Talentpris 2015 og landstrænernes motivation:Nicklas Strunck Jakobsen U17:

”Nicklas har for alvor etableret sig som U17-spiller i DBU-regi. Han har imponeret med løbestyrke og passion uden bold samtidig med et stort mod og spilintelligens med bold. Nicklas er til daglig en del af FC Nordsjællands succesfulde talentmiljø og har potentialet til at kunne nå toppen. Noget han også nok skal nå, især fordi han er træningsparat, har masser af kilometer i benene og en mentalitet, som er klar til at møde kravene fra seniorverden.”

Jan Michaelsen – U17-landstrænerMikkel Duelund U19:

”Mikkel har i sæsonen 2015/2016 virkeligt fået sit gennembrud – både for FC Midtjylland og for U19-landsholdet. Fra ikke rigtig at være en fast del af landsholdene, er han nu blevet en vigtig del af landsholdet, hvor han har spillet 11 kampe og lavet otte mål. Han har med sit drev med bolden, sine driblinger og blik for andre og selve spillet fået sat et stort aftryk på både landshold og klub. Fik sin debut for FCM i marts 2015 og har i denne sæson fået gjort hele Danmark opmærksom på sit talent med 11 kampe og fire mål. Mikkel er vokset meget uden for banen og har påtaget sig et større ansvar. Han ved, at talent ikke er nok, men at det kræver hårdt arbejde, ikke at være tilfreds og hele tiden sætte sig nye mål. Han er bevidst om, at kun ved denne indstilling kan han få sine ambitioner opfyldt og som hans talent berettiger. Hans seneste udvikling, hans talent og hans personlighed giver stor forhåbning om en spændende karriere.”

Bent Christensen Arensøe – U19-landstrænerJeppe Højbjerg U21:

”Der er langt i mellem at finde en målmand med internationalt potentiale. Det mener vi, Jeppe har! Allerede nu er han en vigtig spiller på det danske U21-landshold. Han er kampafgørende og redder point til holdet, hvor især hurtige reaktioner og rækkevidde spiller ind. Han er meget målrettet og har stort fokus på sin egen udvikling. Desuden er han en positiv og livsglad person som er en vigtig del i et team. Jeppe er allerede nu en dygtig målmand med enkelte udviklingsområder, og fortsætter udviklingen vil han være med til at løfte dansk fodbold fremover.”

Niels Frederiksen - U21-landstræner

Log ind