Ny træner til de danske ungdomslandshold

Michael ’Mex’ Pedersen bliver ny landstræner på drengesiden i DBU fra 1, juli, hvor han træder ind som U16- og U18-landstræner. Nuværende ungdomslandstræner Per Holm stopper som ungdomslandstræner.Michael 'Mex' Pedersen starter pr. 1. juli som ny landstræner på de danske ungdomslandshold. Foto: www.fodboldbilleder.dk


350 kampe nåede Michael ’Mex’ Pedersen at spille for Esbjerg, hvor han siden har været både cheftræner, assistenttræner, A+-træner og scout. Derfor er det endnu en erfaren fodboldherre, som DBU kan byde velkommen til DBU’s landstrænergruppe efter sommer, hvor den 53-årige vestjyde begynder som træner for de danske U16- og U18 landshold.

”Vi er rigtig glade for, at vi nu har fået endnu en erfaren fodboldmand ind i vores landstrænergruppe. Michael har rigtig meget erfaring fra øverste hylde som både spiller og træner, og har via sine forskellige trænerroller og senest som scout i Esbjerg, haft stor berøring med den danske talentmasse. En viden og erfaring vi er glade for nu at kunne gøre brug af i arbejdet med de største talenter i Danmark,” siger DBU’s talentudviklingschef Flemming Bjerg.

Også den kommende landstræner glæder sig til den nye udfordring:

”Jeg glæder mig meget til at komme ud på træningsbanen i gen og komme lidt tilbage til rødderne. Det var med talentarbejdet, jeg startede hele min trænerkarriere. Nu får jeg igen i DBU muligheden for at arbejde med de største spillere i årgangen samtidig med at jeg bliver en del af en landstrænergruppe med masser af erfaring og vilje til talentudvikling. Det bliver utrolig spændende,” lyder det fra ’Mex’, der får en 2-årig kontrakt.

Nuværende U16- og U18-landstræner Claus Nørgaard følger ’sin’ årgang videre op på U17-landsholdet – en struktur, der blev implementeret for et år siden 

Per Holm stopper

DBU har samtidig valgt at opsige samarbejdet med nuværende U17-landstræner Per Holm.

Per Holm har været landstræner for både det danske U16, U17 og U18-landshold samt Futurelandsholdet, som DBU oprettede for tre år siden i jagten på at få flere unge talenter ind i landsholdsvarmen.

”Vi vil gerne takke Per for en stor arbejdsindsats i DBU, hvor han har været en del af talentudviklingen i gennem mange år. DBU har valgt at investere og satse meget målrettet på dansk talentudvikling i de kommende år, og vi har den forbindelse valgt at kigge i en anden retning for at imødekomme de specifikke krav til kompetencer, som vi mener vores ungdomslandstræner skal have,” lyder det fra DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg.

Per Holm er fratrådt stillingen.

Desværre for Danmark formåede det danske U17-landshold ikke at kvalificere sig til forårets Elite Round og derfor er næste store opgave for U17-landsholdet en træningstur i januar. Her vil den kommende ungdomslandstræner, Michael ’Mex’ Pedersen også deltage, ligesom han vil være med på sidelinjen i løbet af foråret.

Log ind