Middelhavsø lægger første græs til kvindernes 2017

Det danske kvindelandshold drager mod Cypern i januar på træningstur. Her møder de Skotland i to træningskamp, der bogstaveligt talt sparker året igang for de danske EM-deltagere.


Kvindelandsholdet fejrer sejren over Sverige i september. foto: www.fodboldbilleder.dk

De første landskampsbolde for kvindelandsholdet kommer til at trille i sydens sol. 2017 skydes nemlig igang med en træningstur for kvindelandsholdet til Cypern, hvor holdet skal fokusere på at få testet formen efter julepausen og ikke mindst så småt begynde at se frem mod det EM, der venter til sommer. 

Træningsturen krydres med to træningskampe mod Skotland - et hold, som Danmark ikke har krydset klinger med siden 2010. 

De mange uvisse faktorer er netop med til, at landstræner Nils Niielsen kan få testet spillesystemer og spillere fra hele den 24 mand store trup. 

"Vi bruger træningsturen til at komme igang igen efter vinterpausen. Støvet skal børstes af, for det er altså nu, det gælder, når vi ser frem mod en EM-slutrunde. Cypern giver os masser af tid og plads til at træne med spillerne og arbejde med de små detaljer," fortæller Nils Nielsen. 

Truppen indeholder ikke mange overraskelser fra truppen bag den succesrige EM-kvalifikation i 2016. Dog må Nils Nielsen pænt vente på grønt lys fra Nadia Nadims knæskade, der har holdt hende ude i et stykke tid, ligesom der også bliver kigget mod Rosengården i Sverige, hvor Sofie Junge er på vej tilbage fra en hjernerystelse. Ingen af de to spillere er dog endnu klar til at spille landsholdsfodbold. 

Du kan se hele truppen til Cypern-turen lige her

Log ind