Frank Johnsen ny U16-landstræner for pigerne

Nuværende talenttræner Frank Johnsen overtager U16-pigelandsholdet efter Danny Jung. Claus Struck bliver ny assistenttræner. Begge trænere fastholder nuværende talenttræner-stillinger.


Frank Johnsen bliver ny U16-landstræner for pigerne. Foto: DBU

Da Danny Jung efter næsten 10 år i DBU i efteråret valgte at stoppe som U16-landstræner for at blive cheftræner i BK Frem, blev trænersædet på det danske U16-landshold ledigt. Det er det officielt ikke længere, hvor Frank Johnsen overtager holdet indtil sommer.

48-årige Frank Johnsen fastholder desuden sin nuværende stilling som U15 talenttræner – netop også med henblik på at optimere talentudviklingen hos nogle af Danmarks yngste, kvindelige landsholdsspillere.

”Jeg glæder mig meget til at komme i gang og videreføre det gode arbejde, som Danny har lavet. Min vigtigste opgave som U16-landstræner bliver, i samarbejde med resten af landstrænergruppen, at hjælpe pigerne til at komme videre i deres udvikling og arbejde videre i det talentspor, der allerede er implementeret. Vores styrke som trænerstab ligger jo klart i at både Claus og jeg allerede kender pigerne godt – og derfor fortsætter talentarbejdet hos vores yngste talenter,” siger Frank Johnsen.

Udover Frank Johnsen og Claus Struck tilknyttes Sonny Vestergaard som ny målmandstræner for holdet. Første opgave for det nye trænerteam bliver en træningssamling i januar, og senere på året venter Development Tournament i Irland og Open Nordic Tournament i Finland.

Kristian Mørch overtager i mellemtiden Johnsens rolle som assistenttræner for U19-landsholdet.

Trænersammensætningen på U17- og U19-landsholdet løber til og med sommeren 2017.

Log ind