MENU

UEFA hylder dansk fodboldleder

Han er altmuligmanden i Brøndbyernes IF, og han har været det i godt 40 år. Han store engagement og hans mange frivillige timer i klubben bliver nu hyldet af UEFA, der har givet Sten Lerche en flot bronzeplads i kategorien Best Grassroots Leader.


Sten Lerche modtager UEFA's Bronzeplads i kategorien Best Grassroots Leader Foto: DBU Kommunikation 


”Transferen er lukket!,” siger folkene grinende omkring Sten Lerche umiddelbart efter, at han modtog bronze i UEFA’s kategori: Best Grassroots Leader. Han er nemlig ikke hr. hvem som helst i Brøndby-kredse, og derfor passer man godt på sit guld i Brøndbyernes IF.

Hele 54 lande havde indstillet deres ildsjæle, men det var ægte dansk dynamit, der fik kastet europæisk hæder-støv over sig, og det glæder den ydmyge hovedperson selv.

”Jeg er meget glad og overrasket - jeg tror lige, jeg skal have en dag eller to til at forstå det ordenligt. Det er altid dejligt at få noget anerkendelse, men det er ikke derfor jeg gør det,” siger Sten Lerche efter at have modtaget blomster og diplom.

Også formanden for Brøndbyernes IF, Christian Barrett, fortæller, at han nødig vil undvære sin trofaste næstformand:

”Sten har en utrolig stor betydning for os. Han er en dygtig fodboldleder, et sympatisk menneske, og han rummer alle de ting, det kræver for at være leder i en stor klub som Brøndby,” siger Christian Barrett og fortsætter:

”Han gør arbejdet for klubben – ikke for ham selv. Han kan se, at det han gør, gør en forskel for de 1900 medlemmer, vi har. Og så har han aldrig bedt om at få så meget som en krone for noget af det, han har lavet,”  siger Christian Barrett.

Symbolet på noget større

Rundt om i Danmark er der hver dag mennesker, der gør en stor frivillig indsats i foreningslivet. Selvom Sten Lerches arbejde er ekstraordinært, så er han langt fra ene om, at få klubberne til at køre. UEFA’s anerkendelse har derfor stor betydning for hele fodboldverden, fortæller bestyrelsesmedlem i DBU Sjælland, Peter Roslev:

”Det betyder alt for DBU. Det er jo fantastisk, at Danmark har fodboldledere med den kapacitet, som Sten Lerche har. Vi er kendt for at have mange fodboldledere, men at vi også har dem på det niveau, det er helt fantastisk! Det er og bør være en kæmpe inspiration for alle fodboldledere i Danmark,” siger Peter Roslev.

Både Christian Barrett, Peter Roslev og folkene omkring Sten Lerche skal dog ikke umiddelbart være nervøse for et klubskifte, for Sten Lerche er en mand med Brøndby-DNA, og han har ikke planer om at stoppe foreløbig.

”Jeg har aldrig lagt planer for min karriere eller fodbold, så jeg tager bare en dag ad gangen, men jeg har ingen planer om at stoppe foreløbig. Jeg synes, det er skægt, og der sker noget hele tiden. Hver dag bringer noget nyt og det er glade mennesker, jeg omgiver mig med, så jeg har lyst til at være her,” siger Sten Lerche.

Log ind