U19 gjorde rent bord

De danske U19 kvinder gjorde her til eftermiddag rent bord, da de vandt den tredje af tre kampe i EM-kvalifikationsrunden. Hårdt arbejde og stor disciplin i såvel offensiven som defensiven banede vejen for en dansk 1-0 sejr.

To glade midtbaneslidere, Emma Andersen (tv) og Rikke Marie Madsen (th).

Det danske U19 landshold skulle søndag eftermiddag bruge minimum et point for at sikre en plads ved forårets eliteround, hvor der spilles om endelig kvalifikation til EM. Modstanderen var Rumænien, som omvendt skulle have en sejr for at klare videre avancement.
Rumænerne lagde derfor hårdt pres på danskerne fra kampens start og kommer frem til et par store muligheder, som dog ikke volder Katrine i målet de helt store problemer.

Danskerne får efterhånden bedre styr på spillet og kommer stille og roligt længere frem på banen. Det bliver til et par fine muligheder og efter 22 minutters spil er der gevinst. Signe Schioldan bryder godt igennem på venstre kanten og smider et perfekt indlæg ind i det bagerste område, hvor Emilie Henriksen kommer stormende og sætter sparken bolden i kassen til dansk 1-0 føring.

Danskerne forsætter det gode spil og kommer frem til flere muligheder, hvor den største tilfalder Nicoline Sørensen, som fanger bolden på kanten af feltet. Kun en god rumænsk redning gør, at danskerne ikke kommer yderligere foran.

Disciplineret indsats
Anden halvleg starter med danskerne i den spilstyrende rolle, men stille og roligt får rumænerne spilovertaget. Der bliver sparket mange bolde frem mod den danske bagkæde, men specielt Sofie Obel og Laura Frank afviser gang på gang et hvert rumænsk forsøg.

Det betyder, at størstedelen af anden halvleg er med Rumænien på bolden, men et hårdt arbejdende dansk hold holder rumænerne fuldstændig fra fadet og kører sejren flot og sikkert i hus.

Det var også en glad Caroline Møller efter kampen. ”Det er en god følelse vi står med her bagefter. Vi er nu videre til anden runde, som var målet inden vi startede.” Og hun var også fint tilfreds med, hvordan sejren kom i hus. ”Vi kommer lidt skidt fra start, men får så arbejde os godt tilbage. Vi får scoret til 1-0 og derefter synes jeg, at vi er i fin kontrol i stort set resten af kampen.”

Caroline og resten af de danske U19-piger kan nu tage hjem fra Hviderusland med tre sejre i bagagen og nu se frem mod forårets spændende EM-kvalifikations kampe, som spilles i april måned.