U17-landsholdet deler point i første EM-kval-kamp

EM-kvalifikationen er i gang for det danske U17-landshold, og i kvalifikationens første kamp var det Grækenland, de danske drenge skulle forsøge at tage point imod. Selvom Danmark var overlegen, så formåede mandskabet ikke at omsætte chancer til mål.

U17-landsholdet før kampen mod Grækenland i EM-kvalifikationens første runde. Foto: DBU Kommunikation

Trods overvægt i spil og chancer lykkedes det ikke det danske U17-landshold at få alle tre point med fra åbningskampen mod Grækenland i første kvalrunde til EM.

Begge hold startede afventende og lurede lidt på hinanden. Men der skulle ikke gå længe, før Danmark satte det velkendte gode pasningsspil op og fik det græske hold ud på nogle længere løbeture. Desværre var der ikke held med de sidste pasninger, så grækerne kunne forsvare målet uden de helt store åbne danske chancer.

Som halvlegen skred frem, fik Danmark flere indlæg, som kun blev afværget i sidste øjeblik, mens Grækenland stort set levede udelukkende på længere bolde frem i banen, og det var et klogt spillende dansk forsvar dygtige nok til at lukke af for. Pludselig opstod en kæmpechance, men desværre blev der skubbet så meget til bolden, at den røg over mål fra kort afstand.

Anden halvleg startede igen med dansk pres, og som kampen skred frem blev presset mere og mere massivt, og holdet belejrede det græske felt, og grækerne kæmpede med ryggen mod muren for at holde Danmark fra afslutninger.

Dem havde de alligevel 14 af, mens Grækenland kun stod for to i hele kampen, ligesom hjørnestatistik hed 9 – 0 i dansk favør.

I kampens overtid havde holdet hele to chancer for scoring, men Grækenlands bedste, nemlig målmanden, hev to klasseredninger ud af ærmet, og således sluttede opgøret 0–0.

Efter kampen udtrykte Landstræner Jan Michaelsen det således:

”Vi er lidt ærgerlige over, at vi ikke får udnyttet chancerne og vores boldbesiddelse således, at vi kan vinde kampen. Det er desværre set før. Men vi investerer og præsterer fint over hele kampen. Også selv om betingelserne er svære. Men vi vænner os til forholdene og spiller rigtig godt i perioder,” siger han og fortsætter:

”Måske er vi lidt for direkte på nogle tidspunkter – specielt i anden halvleg. Men vi skaber chancerne og bør vinde. Nu kom vi fint i gang og må jo så træne afslutninger inden næste kamp,” slutter landstræneren.

I den anden kamp vandt Island 5 – 0 over Kasakhstan, og på torsdag møder Danmark netop Kasakhstan. Kampen er flyttet frem til kl. 15:00 lokal tid.