MENU

Talentudvikling på tapetet

I disse uger turnerer DBU’s talentudviklingschef rundt til de danske fodbolddebatprogrammer for at tale talentudvikling, ’den røde tråd’ og fodbold generelt. Første stop var Politikens Fodboldmagasin.


Foto: Foboldbilleder.dk

Talentudviklingen i DBU er gennem det sidste års tid blevet prioriteret – blandt andet med ansættelsen af både en ny elitechef og en talentudviklingschef tidligere på året. Nu er der blevet sat ekstra fokus på talentudviklingen – hvilket også giver genlyd i medierne, som i den kommende tid stiller skarp på talentudvikling i diverse fodbolddebatter. 

Talentudviklingschef Flemming Berg var i går inviteret i studiet hos Martin Borre i Politikens Fodboldmagasin, hvor temaet netop var dansk talentudvikling og manglen på angribere i dansk fodbold. 

”På ungdomsniveau har vi en tendens til, at den angriber, vi vælger, er rigtig dygtig med ryggen mod mål – en vi spiller bolden op på, og som kan holde fast i den og så skal han spille fra. Det betyder, at dem som jeg kalder den naturlige angriber, den dygtige afslutter, de dygtige offensive spillere, de bliver spillet på kanten nu,” siger Flemming Berg i programmet og uddyber:

”Viktor Fischer, som for mig at se er en ekstremt spændende angriber, kan også godt spille på kanten, men jeg mener, at man har smidt ham på kanten for tidligt. Den type spiller, skulle have lov til at spille angriber i ungdomsårene. Det lærer de en masse af. De lærer at komme i feltet, løbene i og omkring feltet og timingen i det. Så kan det godt være, at de senere ender på kanten, men der er en hel klar tendens til, at den type spillere, smider vi oftere og oftere på kanten”. 

”Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad der ville have været sket med en af vores bedste afsluttere, som vi har haft i dansk fodbold og også delvis på internationalt niveau, Peter Graulund. Jeg ville gerne vide, hvor han havde spillet henne i nutidens fodbold – han ville have være kantspiller. Det er min påstand i hvert fald. Og den tendens tror jeg, at vi kan gå ind og kigge på. Hvis ikke man får lov til at spille angriber, så bliver man heller ikke en god angriber. Vi bliver gode til det, vi træner i,” siger Flemming Berg til Martin Borre i Politikens Fodboldmagasin.

Angribersituationen er bare et af de emner, som bliver taget op i programmet, som også kommer omkring den danske talentudvikling og den røde tråd og hvor DBU kan optimere, for at skabe bedre resultater på banen. 

Gennem de næste uger bliver der sat yderligere fokus på DBU og talentudviklingen. Blandt andet besøger Flemming Berg både Fodbold FM samt andre fodboldprogrammer i den nærmeste fremtid. 

Hør Politikens Fodboldmagasin med Flemming Berg her
 

Log ind