Tæt og målløs affære mod Albanien

35.648 tilskuere leverede en flot kulisse i Telia Parken, men desværre måtte hovedparten af dem gå skuffede hjem. For på trods af dansk dominans og klart flest chancer, endte det hele desværre som det startede, altså 0-0.

45 minutter der forløb som ventet
Inden kampen mente de fleste, at Danmark ville komme til at møde et albansk hold der ville stå kompakt – og satse enten på omstillinger eller på en dansk fejl. Og den beskrivelse kom til at passe ganske godt.

Danmark havde stort set fra første fløjt bolden det meste af tiden, mens albanerne lurede på den chance, der kunne give dem en 1-0 føring lige foran deres medrejsende fans. Det blev dog ikke til mange albanske chancer, faktisk fik de kun en rigtig chance, da Sokol Cikalleshi headede på mål efter 23 minutter. Kasper Schmeichel viftede dog bolden over mål uden de store problemer.

Hvad angår danske chancer var der heller ikke så mange af dem, faktisk var det kun debutanten Pione Sisto der blev noteret for et reelt skud på mål. Skuddet sad dog lige i favnen på den albanske keeper Etrit Berisha.

Men ses der på lige ved og næsten chancer, så havde Danmark klart flest af dem. Gang på gang blev der forsøgt indlæg via kanterne – eller ved at slå en bold gennem den centrale del af det albanske forsvar, men gæsterne stod kompakt og hvor de skulle, og derfor blev det aldrig for alvor farligt. Det samme gjorde sig gældende på hjørnespark, men ingen af de tre danske hjørnespark endte i noget der var rigtig farligt.

Facit efter de første 45 minutter var derfor nul mål og pausestillingen 0-0.

Heller ingen mål efter pausen
Fra 2. halvlegs start havde Morten Olsen skiftet William Kvist og Pione Sisto ud med Jakob Poulsen og Yussuf Yurary Poulsen, men om det var de to der sørgede for den ekstra energi skal være usagt. Men faktum er, at Danmark efter pausen spillede langt hurtige og virkede meget mere sultne end før pausen.

Samtidig var defensiven også meget koncentreret, og reelt kom Albanien kun frem til en chance i 2. halvleg. Den var til gengæld stor og kom i tillægstiden, men heldigvis viste Kasper Schmeichel klassen og reddede det albanske forsøg.

De danske spillere kom frem til en række chance, og bolden kom endda også i nettet – desværre var Nicklas Bendtner en halv meter offside da Nicolai Jørgensen headede bolden videre – og derfor var det korrekt, at den skotske dommer Collum underkendte målet. Udover Bendtners underkendte mål virkede specielt Yussuf Yurary Poulsen og Nicolai Jørgensen farlige, og begge havde udemærkede forsøg – fælles for dem, og alle øvrige danske forsøg var dog, at de enten blev blokeret eller endte hos den albanske keeper Berisha.

Derfor endte de sidste 45 minutter også uden mål – og de to klubber kunne derfor forlade Telia Parken med hver deres point.

Stillingen og den næste kamp
Efter aftenens 0-0 kamp mod Albanien ligger Danmark stadig på en delt 2. plads, vi har dog spillet en kamp mere end dagens modstander. I gruppens anden kamp tørnede Serbien og Armenien sammen, en kamp serberne vandt med 2-0.

Mandag aften klokken 1800 møder Danmark på udebane Armenien, og klokken 2045 tager Albanien imod Portugal hjemme på Elbasan Arena i Elbasan.

Danmark-Albanien 0-0 (0-0)