MENU

Superligadommer vs Politimand

Kom helt tæt på Superliga-dommernes hverdag, når Onside i weekenden viser et stort portræt af Michael Tykgaard, som hver dag jonglerer med to jobtitler som superligadommer og politimand.

Se hele portrættet af Michael Tykgaard i Onside på TV3+ på søndag


Når Alka Superliga i weekenden skydes i gang hos Viasat, er det med et stort fokus på mændene i sort. Viasat er gået helt tæt på Michael Tykgaard, som til hverdag er politimand, men i weekenden tager den sorte uniform på og fløjten i hånden, når han dømmer i Danmarks bedste række. 

Viasat har fulgt Michael Tykgaard med et kamerahold - både hjemme privat med familien, på jobbet som politimand og ikke mindst til kampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF.

Indslaget sætter fokus på dommeren som del af fodbolden. Hvem er ’mændene i sort’, hvordan ser hverdagen ud, når man jonglerer med et almindeligt fuldtidsjob og samtidig skal have tid til træning, kampe og familieliv. Indslaget går også går helt tæt på selve dommergerningen og kampafviklingen - hvad foregår der i omklædningsrummet både før, under og efter kampen.

”Det er et spændende tiltag, der viser personen bag dommeren. Det er vigtigt at vise, at dommeren også et sympatisk menneske med familie og job og ikke kun ’et dumt svin’, der ødelægger fodboldkampe hver weekend,” siger DBU’s dommerkonsulent Kim Milton og fortsætter:

”Samtidig er det også vigtigt, at der bliver sat fokus på, hvor meget forberedelse, evaluering og måling, der ligger i dommergerningen. Dommeren kommer ikke bare lige før kampstart og går efter slutfløjt. Der er fysisk forberedelse hver eneste dag, strategiske fokuspunkter inden hver kamp og evaluering og målinger efter hver præstation, for at dommeren hele tiden kan videreudvikle sig”.

Ud over portrættet af Michael Tykgaard i Onside søndag aften vil Mads-Kristoffer Kristoffersen deltage live i studiet efter mandagskampen i Esbjerg. Her vil emnet være de muligheder den nye ordning om semi-professionelle dommere, som Mads-Kristoffer Kristoffersen er en del af, giver.

Du kan se hele portrættet af Michael Tykgaard søndag den 13. september i Onside mellem klokken 20 og 21. En udvidet udgave vil desuden blive vist søndag aften kl. 23.15 og efterfølgende lagt ud på Onsides hjemmeside.

Log ind