MENU

Red liv i din klub!

Lær at redde liv i din fodboldklub. DBU åbner nu op for en ny ansøgningsrunde for livreddende førstehjælpskurser til fodboldklubber landet over. Læs her hvordan du ansøger om at få førstehjælpskursus og hjertestarter til din klub.


Der kan hurtigt blive brug for livreddende førstehjælp i fodboldklubben. Foto: Fodboldbilleder.dk

Hvert minut tæller, når et menneske falder om med hjertestop. Også i fodboldklubben! Derfor ønsker DBU og TrygFonden at udbrede kendskabet til livreddende førstehjælp – og udbredelsen af hjertestartere. For flere tilgængelige hjertestartere, træning i hjertelungeredning samt mere viden om hjertestop er med til at redde liv.

Førstehjælp og foreningsliv skal gå hånd i hånd

Mange steder i landet er fodboldklubben en livsnerve og et naturligt samlingspunkt. Der kan opstå situationer både i og i nærheden af klubben, hvor mennesker med de rette redskaber kan redde liv.

”Hjertestop kan ske alle steder, og når man mindst venter det. Derfor er det en god ide at have et beredskab klar, hvis man som i sportsklubberne mødes mange mennesker. I TrygFonden arbejder vi for, at flest mulige mennesker kan træde til og dermed være med til at redde liv. Det gælder også på banen,” siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden. 

Trygheden øget i Melby-Liseleje IF

Med støtte fra TrygFonden har DBU Jylland allerede afviklet en række førstehjælpskurser i de jyske fodboldklubber og i foråret blev samarbejdet udvidet til resten af landet. I Melby-Liseleje IF i Nordsjælland blev klubbens ledere og trænere klogere på livreddende førstehjælp – og lærte, at det altid er bedre at agere.  

Vi havde nok alle sammen lidt berøringsangst over for hjertestarteren, men vi lærte hurtigt, at det altid er bedre at gøre noget end ikke at gøre noget, fordi man aldrig kan forværre tingene. Det var nok lidt en øjenåbner for os alle sammen,” fortæller Kim Daugbjerg, formand for fodboldafdelingen i Melby-Liseleje IF.

Ud over at flere af klubbens trænere nu kan træde til, hvis uheldet skulle være ude, var dagen også med til at skabe opmærksomhed omkring klubben i lokalområdet og den lokale presse.

”Klubben har haft et stort ønske i flere år om at få sat hjertestarten sat op, men vi har ikke haft den økonomiske mulighed før nu. Det har givet både omtale og goodwill,” fortæller Kim Daugbjerg.

Få førstehjælpskursus og hjertestarter til din klub

Du kan også få førstehjælpskurset og en hjertestarter til din klub for kun 3500 kr. Med i prisen følger både førstehjælpskursus for op til 16 deltagere og en hjertestarter til ophæng i klubben til en samlet værdi af knap 25.000 kr.

I denne ansøgningsrunde tilbydes førstehjælpskurser afholdt af Røde Kors og hjertestartere til 20 klubber på Fyn, Bornholm, Sjælland, Lolland Falster og i København. Der er ikke flere kurser (opdateret 12.5.2016).

Deadline for ansøgning er onsdag den 21. oktober.

Har du flere spørgsmål?
Christian Bordinggaard, fundraiser DBU, 4326 5432
Grethe Thomas, projektchef TrygFonden, 41 77 93 00. 

Læs mere om TrygFondens arbejde her
 
Læs mere om Henrik, der reddede sin fodboldkammerat:

Log ind