MENU

Landsholdsspiller sparker ingeniørstudiet igang

Startskuddet har netop lydt på landets uddannelser. Det største antal studerende nogensinde kæmper med at finde tonen i en ny hverdag. En hård opgave i sig selv, men for landsholdsspiller/ingeniørstuderende Luna Gewitz kræver livet som studerende en betydelig del selvdisciplin – og en stor madpakke.

Lunagewitz
Luna Gewitz i landsholdstrøjen. Foto: www.fodboldbilleder.dk

”Det vigtigste er at huske at smøre madpakke til hele dagen!” siger Luna Gewitz.

Det er nemlig én af de små, men vigtige detaljer, der gør, at Luna Gewitz kan få de lange dage med fuldtidsstudie, træning på førsteholdet i Fortuna Hjørring og landsholdssamlinger til at gå op i en højere enhed.

Siden hun startede sin uddannelse i arkitektur og design på Aalborg Universitet i slutningen af august, har der været et fåtal af gange, hun har lavet mad i lejligheden i Aalborg - og ikke har spist på farten mellem studie og træning.

”Jeg er i skole fra 8 til 16.30 hver dag, og bliver endda nødt til at gå før tid for at kunne nå til træning, så jeg skal virkelig huske at have madpakke med til hele dagen. Det er ret hårdt at måtte droppe det sidste af skoledagen og så køre direkte til træning,” fortæller Luna Gewitz midt i madpakken fra studiet på Aalborg Universitet.

Rusture og morgentræning

Med studiestart hører som bekendt også masser af sociale arrangementer, der let kan konflikte med en hverdag som forsvarsspiller i 3F-ligaen.

”Jeg kører hurtigt efter træning for at deltage i de sociale arrangementer, men jeg kører som regel hjem igen, når de andre bliver for fulde. Nogle gange gad jeg godt bare slå mig løs, men jeg er meget socialt anlagt, så det er ikke noget problem for mig at være med,” siger Luna Gewitz.

Landsholdsspilleren er til daglig afhængig af sine studiekammerater med hjælp til at tage noter til de timer, hvor Gewitz må gå tidligere for at nå træningen en halv times kørsel fra Aalborg.

”Man får ikke lavet alle lektier, men på studiet er der ansvar for egen læring, så jeg sørger for at læse op eller få noter af andre,” siger Luna Gewitz.

Todelt drøm

Trods lange dage og madpakker på farten, klager Luna Gewitz ikke. Tværtimod glæder hun sig over en hverdag, som er ligeligt fordelt i hendes to visioner for sin fremtid: Fodbolden og karrieren.

”Jeg glæder mig hver dag til både skole og træning, så det gør det lettere. Hvis det en dag ændrer sig, at jeg ikke synes, det er sjovt mere, så bliver det altså svært at have så lange hverdage,” fortæller Fortuna Hjørring-backen.

Og de to dele af Luna Gewitz’ liv skulle gerne hænge sammen for fremtiden også.  

”Det er hårdt lige nu, men det skal ikke afholde mig fra at få den uddannelse, jeg gerne vil have – den kreative side af mig skal også udvikles. Hvis jeg har en dårlig dag på træningsbanen, er det også vigtigt for mig at kunne snakke om det med de venner uden for banen,” siger Luna Gewitz. 

Men indtil videre er det fodbold og tanken om endnu mere succes på A-landsholdet, der fylder mest.

”De to ting skal kunne spille sammen, og det skal jeg nok få det til at gøre. Men lige nu? Der er fodbold på mange måder hovedprioriteten,” fortæller Luna Gewitz.


Log ind