MENU

KampKlar giver træneren overskud

KampKlar er trænerens digitale værktøj, der kan hjælpe ham/hende med at organisere de mange opgaver, der er at holde styr på som træner. Vi har spurgt en træner, hvad KampKlar har gjort for hans trænerliv.


____________________________________________________________

Dennis Sejten er træner i de to fynske fodboldklubber S.f.B. og Fortuna Svendborg - i sidstnævnte endda for to hold.

Hvordan har en træner overskud til at træne tre hold?

En af forklaringerne kan være, at Dennis' administrative opgaver omkring holdene er gjort lettere, fordi de alle benytter KampKlar.

Hvordan bruges KampKlar i de to klubber?

- I S.f.B. bruger næsten alle ungdomshold KampKlar, mens jeg i Fortuna Svendborg har indført det på begge mine hold. Det er op til de enkelte trænere, om de vil bruge det, men når de hører om fordelene fra os, der bruger det, hopper de fleste ombord i det.


Hvordan kom I i gang med at bruge KampKlar?

- Med mine U17 piger i Fortuna Svendborg holdt jeg et spillermøde efter træning, hvor jeg viste dem, hvordan KampKlar virkede og hjalp dem med at få sat det op. Derfra kørte det. De er jo vant til at bruge mobilen til alt muligt. Mine drenge i S.f.B. er lidt yngre, så der skulle jeg have forældrene med på KampKlar. Derfor holdt jeg et forældremøde, hvor jeg ligeledes viste dem funktionerne, og hvordan de skulle bruge dem, så vi kunne hjælpe hinanden.

Hvad vinder I ved at bruge KampKlar?

- Når man som træner skal skrive ud til trænere og/eller forældre, skal man kun skrive én gang og sende det samlet til dem alle. Det er supernemt via KampKlar, hvor man både kan sende mails og gratis SMS'er. Alle deres kontaktoplysninger ligger allerede i KampKlar, så det tager ikke mange øjeblikke. Samtidig ved spilleren og forældrene, at KampKlar er stedet, hvor man til- og framelder sig til træning og kampe. Dvs., at jeg har alt samlet ét sted og ikke skal holde styr på mails, telefonopkald og SMS'er i et stort kaos. Det sparer rigtig meget tid.

Hvad synes du om KampKlar, og hvad siger spillere og forældre?

- Du har det hele ved hånden, fordi KampKlar kan bruges fra din mobiltelefon, når du først har lavet holdet. Samtidig er det ligegyldigt, om du bruger det fra telefonen, en PC eller en tablet. Det hele snakker sammen.

- U17-spillerne i Fortuna Svendborg synes det er rart at kunne følge med i, hvad der sker. De kan bl.a. se, hvem der har tilmeldt sig træning og kamp. Desuden kan jeg oprette sociale aktiviteter, som spillerne kan tilmelde sig, og det gør det sjovt for pigerne at følge med i tilmeldingerne og opfordre hinanden til at tilmelde sig.

- Når forældrene først har fået det op at køre, synes de også, det er rart at kunne følge med i, hvad der sker omkring deres børns hold. De kan oprette deres egen DBU-profil, som de kan koble på børnenes og derved følge med fra deres egen profil. Så skal de ikke huske barnets brugeroplysninger, og de skal ikke skifte mellem flere forskellige profiler, selvom de har flere børn, der spiller i klubben.  

Sådan fungerer KampKlar - kort fortalt

Træneren opretter et KampKlar-hold ved at logge ind på Mit DBU (DBU og lokalunionernes side). Herefter kan han/hun indkalde til kamp og træning, oprette sociale aktiviteter med tilmelding, organisere opgaver som kørsel, tøjvask, kagebagning osv. Han kan også sende SMS og mails direkte til spillerne/forældrene, fordi spillernes kontaktoplysninger automatisk hentes fra klubbens medlemssystem (KlubOffice). 

Spillere/forældre downloader DBU's Fodboldapp (gratis), hvor KampKlar er en del af. De logger sig ind med deres DBU-bruger, som alle spillere har. Derefter kan spilleren/forældrene til- og framelde sig de kampe, træninger og aktiviteter, som træneren har oprettet, og de kan følge med i, om andre også tilmelder sig. De kan samtidig med en tilmelding eller framelding sende en besked til enten hele holdet eller kun træneren.

Læs meget mere om KampKlar her.

Log ind