Fodbolden byder flygtninge velkommen

Fodbold er fællesskab på trods af forskellighed. Et universelt sprog, der kan tales fra Syrien til Sorø. Og rundt omkring i de danske fodboldklubber byder man alle velkomne uanset baggrund og forudsætninger.



I Viborg 67’s vedtægter står, at klubben er for alle. Det tager de meget bogstaveligt. Klubben huser blandt andet somaliere, tyrkere, iranere, grønlændere og bosniere, og nu åbner de armene og byder velkommen til de syriske flygtninge også.

Det er klubbens spillere, som har taget initiativ til at få udviklet et banner med teksten ”Refugees Welcome – bring your teammates”. 

Læs mere

Fodboldsproget er internationalt, og derfor er fodbolden også omdrejningspunktet i et integrationsprojekt for asyldrengene i Tullebølle og voksne kvoteflygtninge, der har fået opholdstilladelse og cpr-nummer og er flyttet til Langeland.  Projektet, der skal løbe i to år til at starte med, er et samarbejde mellem Langeland Kommune, DBU Fyn og de lokale klubber. 

Læs mere

Tidligere på året stablede Egedal Flygtningenetværk i samarbejde med Stenløse Boldklub en fodboldkamp på benene mellem nogle af de flygtninge, der er kommet til Egedal Kommune. 

Læs mere 

I Farum Boldklub har man endda fået samlet et helt fodboldhold af somaliske og syriske flygtninge, der gik på den lokale sprogskole. Flygtningene ville forhøre sig om muligheden for at kunne spille fodbold i Farum. Hidtil har gruppen trænet en gang om ugen. Og målet er, at få de enkelte spillere placeret og integreret på eksisterende hold i Farum Boldklub

Læs mere 

I foråret lavede Nordstevns GI et fælleshold af klubbens egne spillere og asylansøgere fra det lokale Røde Kors Center. Efter centeret lukkede i sommers kunne holdet ikke fortsætte på samme vis, men de spillere der er blevet i lokalområdet håber klubben på at kunne holde på.

Læs mere 

Vestia BK, hvis anlæg – Bavnehøj Idrætsanlæg – er blevet inddraget til at huse flygtninge af København Kommune og Københavns Politi, går nu også ind i kampen for at hjælpe de flygtninge, som skal huses på klubbens anlæg. De frivillige i Vestia BK samler brugt fodboldudstyr ind til de flygtninge, der måtte komme til Bavnehøj. Klubben håber også at kunne få adgang til centret, så der kan organiseres fodbold aktiviteter og på den måde gør en positiv forskel. Vestia BK tager imod fodboldudstyr på søndag kl 10:00 til 14:00, foran KFUM i Valdemarsgade 15.

Bred opbakning
Lørdag var 20 klubber tilmeldt Red Barnets indsamlinger for børn i katastroferamte områder. En udløber af samarbejdet mellem DBU og Red Barnet, der kæmper for alle børns ret til et godt fritidsliv.

Også fans bakker op. På lægterne har flere fan fraktioner også vist deres sympati med støtte erklæringer. Blandt andre Hvepsene fra Brønshøj Boldklub med ’Refugees Welcome’ banner.

Eliteklubberne bakker op
Højere op i Rækkerne, har FCK inviteret asylansøgere ind til deres kampe, mens Brøndby har søsat et projekt, der tilbyder flygtninge praktikforløb i klubben.

Og det er blot nogle få af de mange gode eksempler fra fodbolddanmark.

Dermed står de danske klubber ikke tilbage for de sympati meldinger og aktioner, der har præget Europæisk fodbold i ekstra høj grad den sidste måneds tid på baggrund af flygtningesituationen.

Log ind