MENU

Fodbolddanmark sætter fokus på fairplay

I disse dage afholdes FIFA Fairplay dage for at skabe opmærksomhed omkring fodboldens uskrevne regler.

Selvom man spiller på hver sit hold, kan man godt hjælpe hinanden. Anton på syv hjælper sin modspiller Mads med at få bundet snørrebåndet. Fotoet gik viralt tidligere i år. Foto: Facebook/ Skibet IF
Selvom man spiller på hver sit hold, kan man godt hjælpe hinanden. Anton på syv hjælper sin modspiller Mads med at få bundet snørrebåndet. Fotoet gik viralt tidligere i år. Foto: Facebook/ Skibet IF


Respekt for med- og modspillere, forældre, tilskuere, trænere og dommere er en ufravigelig del af spillet vi elsker. Det ligger i sportens ånd. For at sættes fokus på det, afvikles FIFA Fairplay dage over hele verden i perioden den 31 august til den 8 september. 

Det gælder også i Danmark, hvor DBU sætter fokus på fairplay i forbindelse med Landskampen mod Albanien den 4 september. Derudover inddrages en række udvalgte kampe i 3F-Ligaen og den efterfølgende runde af Alka Superligaen. Derudover benytter flere lokalunioner og en række klubber  lejligheden til at afvikle forskellige aktiviteter, der skal fremme budskabet om fairplay.

Og der er brug for forsat fokus på fairplay, hvis det stadig skal være sjovt at spille fodbold. Tidligere på året afholdt DBU Jylland en respekt kampagne med afsæt i lokale erfaring, og flere af historierne skabte overskrifte i de landsdækkende medier. Blandt andet historien om U11 pigerne, der blev svinet til af modstandernes forældre og den 17 årige dommer, der ligeledes oplevede forældre ambitionerne tage overhånd. Heldigvis er de grelle eksempler mere undtagelsen end reglen, og der er også mange positive historier, men det kræver et vedvarende fokus at fastholde det; eksempelvis gennem FIFA Fairplay dage og lokale initiativer hos både de enkelte ildsjæle, klubberne og DBU's lokalunioner.

Fairplay på Fyn
Hos DBU Fyn har man valgt at uddele fairplay-pakker til alle interesserede klubber. Ligesom man sætter fokus på fairplay i forbindelse med et par stævner og en udvalgt fodboldkamp.
Derudover kører DBU Fyn en konkurrence med præmie til det bedste fairplay billede. Læs mere HER

Fairplay på Sjælland
DBU Sjælland udvalgt en række 3 og 5 mands stævner for børn, hvor der sættes ekstra fokus på at udbrede fairplay budskabet. Ligesom på Fyn kører DBU Sjælland en konkurrence for det bedste fairplay billede.
Læs mere HER

Del dine historier
Har du billeder af eller historier om fairplay, kan du dele dem på fairplay@dbu.dk - hvem ved, måske kvitterer vi med en præmie?

Bestil materiale
Man kan som altid downloade eller bestille fairplay materiale fra DBU til at understøtte arbejde i jeres fodboldklub. Se mere HER

Log ind