MENU

EM-kval skal vindes af rutine og talent

Udtagelsen af A-landsholdets trup frem mod de afgørende EM-kvalifikationskampe mod Moldova og Sverige emmer af både solid erfaring og purunge kræfter. Landstræner Nils Nielsen har også efterladt plads til flere forstærkninger frem mod holdets første hjemmekamp på Viborg Stadion 22. oktober.

Udtagelse_september_500
Kvindelandsholdet starter deres EM-kvalifikation mod Moldova på hjemmebane. Foto: fodboldbilleder.dk

16 ud af 18 mulige spillere er i dag udtaget til det danske kvindelandshold frem mod EM-kvalifikationskampene sidst i oktober. De sidste to spillere udtages i løbet af de næste tre uger, hvor der tælles ned mod holdets første pointgivende præstation i efteråret mod Moldova på hjemmebane og Sverige på udebane. 

”Jeg afventer om Sofie Junge bliver helt klar til at kunne deltage, for så er der ikke nogen tvivl om, at hun skal ud og præstere. Så overvejer jeg om der skal satses på en ekstra angriber eller en ekstra forsvarsspiller til den sidste plads. Til kampen mod Moldova kunne det tænkes at være en god ide med en ekstra angrebsspiller på banen, hvis vi ikke har scoret inde i anden halvleg. I Sverige kunne det til gengæld være nødvendigt med en ekstra stærk forsvarsspiller på bænken,” siger Nils Nielsen, der samtidig får understreget forskellen mellem de to kampe, der venter de danske kvinder.

Se den fulde trup her.

Af de 16 udtagne kvinder er de to yngste født i 1996, mens Johanna Rasmussen tager prisen for mest erfarne spiller med et fødselsår 13 år tidligere. For Nils Nielsen er det dog ikke nogen overraskelse, at Maja Kildemoes og Stine Larsen, holdets yngste, er taget med i truppen i stedet for andre og mere erfarne kræfter.

”Efter at have set de to unge præstere på træningsturen til Rumænien og Schweiz, er der vist ikke nogen, der kan være overrasket over, at de er udtaget. De viste usandsynligt meget styrke og bidrog med så meget, så selvfølgelig er de med igen,” siger landstræneren, der netop er vendt hjem fra træningsturen med en sejr over Rumænien og et nederlag til schweizerne i baggagen.

Til stor glæde for Nils Nielsen har landstræneren igen Fortuna Hjørrings Line Jensen til rådighed igen på midtbanen.

”Line gjorde det overbevisende i mod Schweiz, så derfor er hun med i truppen efter at have været væk i et stykke tid,” fortæller landstræneren.

Den udtagede trup skal første gang i aktion den 22. oktober, hvor Viborg Stadion som noget nyt danner ramme for hjemmebanekampen mod Moldova – en kamp, hvor Danmarks i Nils Nielsens øjne står med favoritværdigheden. Herefter følger Sverige i Göteborg den 27. oktober, som på papiret stiller flere krav til de danske spillere, hvis sejren skal hives hjem fra det svenske. Begge kampe vises på DR3.

Du kan komme helt tæt på landsholdsspillerne til kampen mod Moldova. Der er gratis adgang til Viborg Stadion og du kan bestille din billet lige her.


Log ind