DIF og DBU klar til dialog om integration

Civilsamfundets rolle og ansvar i forhold til bedre integration er på dagsordenen, når statsminister Lars Løkke Rasmussen i eftermiddag afholder topmøde på Marienborg. DIF og DBU undrer sig over ikke at være inviteret.

Blandt deltagerne er en række virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner, der er inviteret til at drøfte nye løsninger og muligheder. 

Hverken Danmarks Idrætsforbund eller Dansk Boldspil-Union er inviteret, hvilket undrer de to forbunds formænd, Niels Nygaard og Jesper Møller. De to formænd er forundrede over, at DIF som Danmarks største frivillige organisation med 345.000 frivillige ikke er inviteret.
 
‘Idrætten tager allerede i dag et stort ansvar for integration i Danmark – og bør derfor også være med, når der deles erfaringer og drøftes nye muligheder. Vi løfter gerne et større ansvar i samspil med kommuner og andre institutioner. Derfor bør vi naturligvis også være en del af en sådan drøftelse,’ siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund. 
 
‘Mange fodboldklubber og foreninger har tæt samarbejde med asylcentre og kommuner om at lade fodbold tage et større ansvar i forhold til integration. Vi ønsker, at fodbold bidrager til at løse samfundets udfordringer – også i forhold til integration,’ siger Jesper Møller, formand i DBU.  


 
Knapt to millioner danskere er medlem af en forening under DIF – heraf spiller godt 335.000 fodbold i klubber under DBU. Blandt nydanskere er 64 procent idrætsaktive.
 
Siden 2005 har DIF arbejdet med Get2Sport, der udbreder idrætstilbud i svært belastede boligområder, blandt andet til flygtninge og indvandrere. En del af projektet er DBU's Get2 Fodboldskoler – med plads til unge med anden etnisk baggrund. Og derudover har mange klubber og foreninger særlige tilbud og projekter med flygtninge og indvandrere.  

 Derfor vil DIF og DBU gerne være med til at drøfte nye muligheder for at styrke integration i Danmark. 
 
‘DIF og DBU arbejder videre med at lade fodbold og andre dele af idrætten til at bidrage til bedre integration. Og vi gør det gerne i samarbejde med kommuner og andre organisationer,’ siger Niels Nygaard fra Danmarks Idrætsforbund. 

Log ind