U20-landsholdet slog Sverige

På CASA Arena i Horsens mødte U20-landsholdet mandag aften Sverige i en nordisk fodboldklassiker. Danskerne vant fortjent 1-0 efter en flot kamp, hvor holdet reelt burde have vundet større!

Casper Olesen! Først blev han hasteindkaldt dagen før kamp. Så sad han på bænken, men kom allerede på banen efter 11 min. Så scorede han kort før pausen det afgørende mål og blev dermed dansk matchvinder! Ja, den danske målscorer kom, så og sejrede, da han sammen med de danske U20-drenge flot og meget fortjent slog Sverige efter 90 minutter, hvor Sverige reelt ikke havde en målchance.

Efter en flot 3-0 sejr i august over Liverpools U21-hold, så skulle U20-landsholdet mandag aften igen i ilden. De svenske naboer var modstanderen i en kamp, som udover de første 20 minutter fuldstændig blev domineret af Danmark. Sverige kæmpede bravt i starten af kampen, men da danskerne først havde fundet løsningerne, så skabte holdet den ene chance efter den anden. Men først efter 42 minutter lykkedes det Danmark at komme foran! Casper Olesen blev sendt i dybden bagom den svenske højre back, og alene med Sveriges målmand scorede han sikkert. Danmark førte dermed 1-0 ved pausen.

I 2. halvleg fortsatte danskerne det flotte spil. Pasningsspillet flød og samtidig lukkede den danske defensivt fuldstændig af! Danskerne var generelt dygtige på bolden og Sverige var tvunget tilbage i defensiven. Halvlegens største chance kom ca. midtvejs, da en bold efter et hjørnespark dumpede ned for fødderne af forsvarsspiller Asger Sørensen. Men desværre hamrede han bolden på stolpen og ud i spil igen.

Selvom at Danmark kun var foran med ét mål, så var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet. Danmark burde have vundet større, og selv om at Sverige til sidst sporadisk prøvede at ændre kampens udfald, så blev det aldrig rigtig farligt. Danmark vandt dermed yderst fortjent det nordiske nabomøde med 1-0.

Da U21-landstræner Niels Frederiksen er optaget af U21-landsholdets EM kvalifikationskampe i Aalborg, så var det U16-landsholdets træner Per holm, som var i spidsen for de danske drenge.

”Jeg er yderst tilfreds med indsatsen! Drengene viste deres store potentiale, og vi er klart bedre end Sverige i dag. Det har været en stor fornøjelse at arbejde med drengene i både træning og kamp. Fremtiden ser spændende ud for mange af disse spillere” – fortalte Per Holm efter kampen.