Parken fra et skattejæger-perspektiv

Ina og Willas fik deres liv oplevelse, da de overrakte kampbolden til dommeren i Parken foran mere end 18.000 hujende fans i landskampen mod Frankrig. Læs her hvordan en landskamp-klar Parken ser ud fra grønsværen fra en syv-åriges perspektiv.

Sådan så det ud, da Ina og Willas overrakte bolden til den svenske dommer. Video: DBU Kommunikation/foto: Fodboldbilleder.dk

Ina kigger op. Hun er gået igennem en lang gang med betonvægge fra omklædningsrummet, hvor hun har fået iført sig en t-shirt med skriften ”Say no to racism” på, et par fodboldshorts – og så en stor trøje for at tage den værste af efterårskulden. Den lange gang løber under det danske nationalstadion og jo længere, hun går, jo højere bliver lyden af begejstrede tilskuere. Hun når frem til indgangen til Parkens græsbane og en lampe fra TV-holdet blænder hende en lille smule, da hun kigger op. De maskotter, der skal stå sammen med de to landshold under nationalmelodierne, bevæger sig ivrigt ind på banen. De er lidt større og ældre end Ina og udviser lidt mere gåpåmod. Ina føler troligt efter dem. Børnene går ind på banen præcist samtidig med de 22 spillere fra hvert hold. Tilskuernes råb øges. Folk rejser sig op på tribunerne.

Ina Bisgaard Andersson og Willas Spohr Ranum er henholdsvis syv og seks år gamle. Begge har de vundet konkurrencen om at blive udnævnt til superskattejæger, efter de har deltaget på DBU´s Skattejagt. Præmien var æren af at overlevere kampbolden til dommeren til venskabskampen mod Frankrig i Parken den 11. oktober.

For begge skattejægere gjaldt det, at aftenens besøg i Telia Parken var det første i deres liv. Det første besøg blev et vildt ét af slagsen.

”Det er spændende. Jeg glæder mig allermest til at aflevere bolden. Jeg har ikke forberedt mig så meget til det,” fortæller Ina lige inden de to skattejægere skal afsted mod den svenske dommerkvartet med bolden.

Så går det løs. De to får grønt lys af UEFA´s udsendte til at træde ind op den røde løber. For enden står dommerne og venter. Willas bærer bolden hele vejen og Ina afleverer den til dommeren, der strækker armene frem for at tage imod. Ina giver hånd til alle dommerne. Det synes hun, at hun burde. Bolden skifter hænder. Leveringen er perfekt. 

Ina går tilbage væk fra græsset, hen mod den DBU-medarbejder, der har fulgt hende og Willas 
hele vejen. Det var lidt vildere, end hun havde forestillet sig, mest på grund af de mange tusind mennesker, der kiggede på hende imens og de mange høje lyde. Pludselig hører hun en velkendt lyd. Mor, far og hendes veninde Emma fra fodboldklubben råber hendes navn fra tribunen lige ved siden af banen. De hujer og tager billeder i bunkevis. Hun vinker glad tilbage. De velkendte ansigter får et kæmpe smil på hendes læber og nervøsiteten gemmer sig lidt væk, mens hun poserer for fars knipsende kamera, mens hun tripper tilbage mod omklædningsrummet.

”Det var bare rigtig sejt,” var Inas dom, da de to skattejægere var tilbage i omklædningsrummet i sikkerhed under Parken. En stor oplevelse større.

Ina og Willas vandt oplevelsen i Parken, fordi deres forældre uploadede de to bedste billeder fra DBU´s Skattejagt på Facebooksiden. Du kan se de to vinderbilleder her:

Vinderbillede
Foto: Camilla Spohr og Anne Bisgaard


Log ind