MENU

Landsholdets spillertøj lugter også

Om man spiller elitefodbold eller i serierækkerne, er man i samme båd, når det kommer til græs- og svedpletter på tøjet. Landsholdsspillerne har det om noget lidt lettere, når tøjet skal vaskes kampen derpå. For breddespillerne til gengæld går det ikke altid helt efter planen.

Vasketoej_500
Sådan ser DBU´s vaskekælder ud efter blot en enkel kamp. Foto: DBU Kommunikation


Hos DBU kører landsholdenes vaskemaskiner 3.467 gange tilsammen på et år med i alt 36.409 kilo landsholdstøj - eller hvad der svarer til 10 afrikanske elefanter.

Dominique Bacquaert, som er en af de ansvarlige for landsholdenes spillertøj, fortæller, at der bliver fulgt en bestemt procedure, når tøjet skal vaskes:

“Når holdene har spillet landskamp, bliver tøjet kørt ind til os. Vi sorterer så tøjet, vasker det og tørrer det igen. Hvert hold har et bestemt sted til deres tøj, hvor vi så efterfølgende lægger det op, så tøjet er klar til at blive kørt ud til dem, når de skal spille igen” forklarer Dominique Bacquaert.

Ude i breddeklubberne skal tøjet også vaskes, og her er procedurene ikke altid så snorlige, som hos Domique Bacquaert. Derfor er det heller ikke altid, at det går lige efter bogen.  

Anders Østergaard, som nu er konsulent for Fodbold Fitness i DBU, fortæller her om sin oplevelse med vasketøjet fra dengang, han var breddespiller i klubben Aarhus 1900:

"En af mine holdkammerater kom til at glemme vasketøjet nede i vaskekælderen en gang, hvor han havde ‘vasketjansen’, som vi kaldte den. Imens vasketøjet stod dernede, var der nogle, der syntes, at det kunne være sjovt at klippe hul ved numsen og ved brystvorterne på alle 14 sæt spillertøj. Det var meget sjovt, og vi endte med at skulle spille en hel kamp i spillertøj med huller i,” siger Anders Østergaard.

Ligesom landsholdsspillernes tøj genbruges igen og igen, når det er blevet vasket, synes Anders Østergaard og holdkammeraterne heller ikke, at det gamle spillertøj skulle gå til spilde: 

“Da vi fik nyt spillertøj, smed vi ikke det gamle ud. Vi gemte det og brugte det, når der kom nye spillere på holdet, som skulle spille deres første kamp. Nu hvor vi havde prøvet at spille med det i en kamp, så skulle de nye da også prøve,” slutter Anders og griner.


Log ind