Kvindelandsholdet sled sig til pligtsejr

Moldova var både på papiret og på banen en overkommelig modstander for det danske kvindelandshold. Flot offensivt spil og mange chancer foran mål gav pote med en sejr i den første EM-kvalifikationskamp for de danske kvinder.

Nadia_500
Tre målscorere: Nadia Nadim, Pernille Harder og Sanne Troelsgaard. Foto: Anders Kjærbye/fodboldbilleder.dk

Spillet var fra starten ensrettet mod modstanderens mål, da det danske kvindelandshold torsdag aften tog i mod Moldova på hjemmebane i Viborg.

Dansk dominans gav pote
Selvom landstræner Nils Nielsen før kampen havde fastslået, at Moldova ikke skulle undervurderes, mindede det første kvarter mest af alt om en træningsøvelse fra danskernes side. Moldovas kvinder havde bolden på fødderne et fåtal af gange - og så snart de havde, blev den hurtigt pillet fra dem af et offensivt spillende dansk hold.

Med tubamusik og masser fa stemning fra lægterne vedholder det danske hold presset og måltyven Pernille Harder har kampens største chance, da hun med en hård, flad aflevering tester den moldovenske målmand til fulde.

Moldovas træner havde som forudset valgt en solid og defensiv opstilling og udebaneholdets defensiv gjorde det svært for danskerne at komme igennem længere end til straffesparkspletten. Sanne Troelsgaard havde efter 20 minutters spil et hårdt spark  mod mål, som lige nøjagtig sneg sig over overlæggeren.

Med næsten 24 minutters spil gav det hårde, danske pres pote, da Sanne Troelsgaard kommer stærkt op til en svær bold i feltet og sætter hovedet på. 1-0 til danskerne.

Det danske pres fortsatte ufortrødent indtil pausen med flere store chancer, og 10 minutter inden pausen brillerer danskerne igen med deres evner i hovedspillet. Pernille Harder sætter et flot hovedstød ind bag den moldovenske keeper. 2-0.

Ingen rysten på hænderne
Danskerne kom stærkt tilbage fra omklædningsrummet og fortsatte overtaget af kampen, hvor de slap. Efter fem minutters spil i anden halvleg tager Nadia Nadim sagen i egen hånd og banker bolden ind i venstre side af nettet - uden chance for den ellers velspillende moldovenske keeper. 3-0.

Stine Lykke i det danske mål havde en afslappende dag på jobbet, og heller ikke i anden halvleg lavede keeperen meget andet end at nyde fodboldkampen. Det samme gjorde de 3303 tilskuere, der var mødt op på en ellers råkold efterårsaften - et overvældende flot debuttal til Energi Viborg Arena som hjemmebane for kvindelandsholdet i flere år. Viborg Kommune sørgede i pausen for at hylde de mange små og store fans, der havde trodset kulden og bakket op om de danske kvinder i den første kamp i EM-kvalifikationsrunden. I kampens pause blev publikum ligeledes opfordret til at bakke op om Kvindelandsholdets og Viborgs kommunes støtte til Knæk Cancer.

Mere ville have mere for det danske landshold og i de døende minutter af den ordinære spilletid viste Katrine Veje tænder på venstrefløjen og ligger et velplaceret indlæg lige i pandee på Nadia Nadim. 4-0.

Kampen endte i et betydeligt lavere niveau, end den startede og med mere pres på det danske mål, men fortsat med dansk dominans. Måltavlen lyste 4-0, da dommeren fløjtede af. Fantastisk dansk start på EM-kvalifikationsrunden og en sublim velkomst tilbage på den vante hjemmebane i Viborg.