København investerer i fodbolden
Det er ingen hemmelighed at der er mangel på fodboldfaciliteter i hovedstaden. Men i det nye budget for 2016 fra Københavns Kommune afsættes der nu 20,8 millioner til etablering af nye baner.
Valby BK kan se frem til at flytte ind i et nyt klubhus efter at Københavns Kommune har afsat penge på næste års budget. Foto: Max Mestour
Lange ventelister og nedslidte faciliteter er virkeligheden i nogle områder af København, men med nye investeringer får fodbolden et fint løft i dele af hovedstaden. Vesterbro og BK Vestia har igennem mange år oplevet en eksplosiv vækst, der betyder at man har rundet 800 medlemmer, som hidtil har delt to 11-mandsbaner med fodboldklubben SSB på anlægget ved Bavnehøj. I Københavns Kommunes budget for 2016 tildeles BK Vestia nu en ny kunstgræsbane, der skal afhjælpe situationen på Vesterbro og give den lokale fodboldklub nogle tidssvarende faciliteter, som skaber plads til alle dem som ønsker at spille fodbold.
Nyt klubhus til Valby BK
I Valbyparken kommer der ligeledes en ny kunstgræsbane i forbindelse med, at Valby Boldklub flytter fra baner og klubhuset ved Gammel Køge Landevej. Der er i den forbindelse blevet afsat 5 millioner til et nyt klubhus til Valby BK i Valbyparken, der hermed slipper for at klæde om på Grøntorvet, hvor man har rådet over to-omklædningsrum i en gammel sanitetsbygning, som i dagtimerne benyttes af den trængende del af folket på det store Grøntorv. Den løsning har længe været uholdbar for Valby-klubben, der med mere end 100 børnespillere og en velfungerende seniorafdeling nu får de rette rammer at udvikle klubben i.
DBU Københavns formand Henrik Ravnild er glad for prioriteringerne på det nye budget:
-Idrætsfaciliteter har igennem mange år været et underprioriteret område i København. Heldigvis er politikerne ved at vågne op og anerkende behovet for bedre faciliteter - herunder kunstgræsbaner, der kan bruges hele året og øge kapaciteten. Vi er tilfredse med næste års budget, men står også fast på, at der stadigvæk er et stort behov for idrætsfaciliteter, der kan benyttes af DBU Københavns medlemsklubber. Samtidig må vi også kigge på hvordan vi sammen sikrer den bedste udnyttelse af de bestående baner, siger DBU Københavns formand.
Boldfælled i Ørestaden
Udover de nye kunstgræsbaner kan de københavnske borgere se frem til en ny boldfælled i Ørestaden, som skal tilgodese eksisterende medlemmer i Ørestad IF og tiltrække nye fodboldspillere til den lokale idrætsforening i Ørestaden. Den nye boldfælled placeres mellem Kanonvej og Ørested Syd på et område, der er ejet af Naturstyrelsen:
-Det er et stort skridt for den københavnske fodbold, at vi får boldbaner i området. Der er et enormt potentiale for flere fodboldspillere i Ørestaden, hvor den lokale forening – Ørestad IF – længe har haft behov for flere baner til klubbens medlemmer, fortæller DBU Københavns formand, Henrik Ravnild.
Flere kunstgræsbaner på vej
Københavns borgmester for Kultur- og Fritid, Carl Christian Ebbesen glæder sig over, at man nu løfter facilitetsudfordringerne i hovedstaden:
-Jeg er godt tilfreds med, at vi fik en budgetaftale med et løft til fodbolden. Vi har afsat over 20 mio. kr. til to nye kunstgræsbaner og en boldfælled, som skal stå klar i 2017. Der er jo rigtig mange fodboldentusiaster i København, og derfor går det ikke, at vi har færre boldbaner pr. indbyggere end andre danske storbyer. Så jeg er glad for, at der nu kommer bedre muligheder for, at børn, unge og voksne kan dyrke deres foretrukne fritidsaktivitet.
-Vi har den udfordring i København, at der mangler plads til nye fodboldbaner, fordi der ikke er så mange ubrugte arealer at tage af. Det skal vi løse ved at omlægge en del af byens naturgræsbaner til kunstgræs, som kan bruges døgnet og året rundt. Det er en smart måde at øge kapaciteten på, så flere kan komme til at spille fodbold. Derfor vil jeg arbejde for, at der kommer flere kunstgræsbaner i de kommende år udover de to, vi har sikret i årets budgetaftale, siger Carl Christian Ebbesen