Vidste du at...?

Her får du al den viden, du har brug for inden playoffkampene mod Sverige.



Vidste du, at...


- det er Danmarks tredje tilfælde af playoff til en EM-slutrunde? I 1963 var det foruden de to kvalifikationskampe mod Luxembourg efter cup-systemet nødvendigt med en ekstra kamp på neutral grund i Amsterdam (dansk sejr på 1-0), og i 1999 blev det over to kampe til en samlet sejr på 8-0 over Israel.

- Danmark i de to playoffkampe lørdag og tirsdag spiller landskamp nr. 104 og 105 mod Sverige? Statistikken er til svenskernes fordel med 45 sejre mod 40 sejre til Danmark.

- Danmark er uden nederlag til Sverige i de seneste fem landskampe, hvoraf de fire sidste er endt med dansk sejr? Samtidig har Danmark formået at holde svenskerne fra at score i samtlige fem kampe, således at målscoreren er 5-0 i dansk favør!

- Danmark med en sejr lørdag i Stockholm kan vinde fem landskampe mod Sverige i træk for første gang i knap 100 år (siden 1913-1916)? Bliver det til sejr i både Stockholm og København, vil det være første gang, at Danmark vinder seks landskampe i træk mod Sverige.

- Friends Arena bliver det tredje stadion i Stockholm, der har lagt græs til en officiel landskamp mellem Sverige og Danmark? De første mange landskampe blev afviklet på Stockholms Stadion, OL-stadionet fra 1912, inden landskampene flyttede til det nybyggede Råsunda i 1937 og frem til den seneste i 2009.

- Danmark tidligere har spillet seks landskampe på datoen 14. november? Det er endt med dansk sejr i tre tilfælde, herunder sejren i Cadiz mod Spanien i 1979, to uafgjorte og kun et enkelt nederlag; 0-2 mod Jugoslavien i den sidste landskamp i Københavns Idrætspark.

- kampen i Stockholm dømmes af italienske Nicola Rizzoli, der har dømt én dansk A-landskamp tidligere? Det var i oktober 2011, hvor Portugal blev besejret med 2-1 på scoringer af Michael Krohn-Dehli og Nicklas Bendtner.

- Danmark tidligere har spillet syv landskampe på datoen 17. november? Ingen af de syv landskampe er endt med sejr til udeholdet, idet hjemmeholdet har vundet fem, og de to andre er endt uafgjort.

- Morten Olsen ikke har tabt nogen af de syv tidligere landskampe mod Sverige, hvis der ses bort fra skrivebordsnederlaget på 0-3 i landskampen den 2. juni 2007 som følge af baneløber-sagen? De to kampe mod Sverige gør også Sverige til den nation, som Morten Olsen har mødt flest gange efterfulgt af otte landskampe mod såvel Tjekkiet som Portugal.

- Morten Olsen efter de to kampe mod Sverige vil have stået i spidsen for det danske landshold i 166 landskampe? Det er blot en enkelt landskamp mindre end verdensrekorden for antal kampe for en landstræner for samme nation, der p.t. indehaves af Josef "Sepp" Herberger, der var landstræner for (Vest)Tyskland i perioden 1936-1964.

- Sverige har scoret 182 mål mod Danmark, hvilket er 13 mål flere, end Danmark har scoret mod Sverige? Alligevel er det to danskere, der har scoret flest mål i indbyrdes landskampe mellem Danmark og Sverige; Poul 'Tist' Nielsen (15) og Pauli Jørgensen (12), førstnævnte endda stadig mest scorende spiller i samtlige landskampe, Sverige har spillet.

- der i tilfælde af fuldt hus eller tæt på til playoffkampen i Stockholm vil blive sat ny tilskuerrekord for en landskamp mellem Sverige og Danmark i Stockholm? Den hidtidige rekord lyder på 43.716 tilskuere til 4-4 kampen i oktober 1958, hvorimod den generelle tilskuerrekord tilhører København med adskillige landskampe med mindst 50.000 tilskuere.

- Nicklas Bendtner med en enkelt scoring kan blive den første landsholdsspiller i 11 år til at runde 30 scoringer for Danmark? Dengang, mod Sverige i juni 2004, blev bedriften begået af Jon Dahl Tomasson, og tidligere har også Michael Laudrup, Preben Elkjær, Ole Madsen, Pauli Jørgensen og Poul ’Tist’ Nielsen scoret mindst 30 mål for Danmark.

- Lars Jacobsen med spilletid i en af playoffkampene mod Sverige vil tangere og eventuelt passere Jesper Grønkjær på listen over spillere med flest landskampe for Danmark? Hans nuværende 79 landskampe placerer ham på 15. pladsen, hvilket altså kan blive til en (delt) 14. plads.

- Daniel Agger, Nicklas Bendtner, Lars Jacobsen og Thomas Kahlenberg er de eneste spillere i den danske trup, der har oplevet at tabe en landskamp til Sverige? Alle fire spillere var med i den afbrudte kamp i 2007, hvorimod de øvrige spillere enten har ingen eller kun positive erfaringer med landskampe mod Sverige.


Alle statistikker opgjort pr. 13. november 2015.

Copyrights 2015 danskfodbold.com, DBU’s Officielle Statistikere.

Log ind