U19: Remis i åbningskampen

Danmark formåede kun at få 1-1 i åbningskampen mod Island i den første af tre kvalifikationskampe i første runde af EM kvalen.

Holdet åbnede ellers flot og allerede efter tre minutter havde Kasper Dolberg bragt Danmark foran 1-0 på hovedstød efter et fremragende indlæg fra Jacob Bruun. I de efterfølgende minutter havde holdet fint fat og fik sat spillet godt.

Men derefter fik Island et overtag på en langsom og meget tør bane, der tydeligt ikke bekom Danmark vel. Det udmøntede sig i et par farlige situationer, men uden scoringer.

Anden halvleg blev bedre - set med danske øjne. Holdet fik presset Island i bund, og Rasmus Kristensen havde to flotte forsøg, hvor målmanden reddede det ene med en benparade og det andet gik på overliggeren.

Og holdet så da også ud til at hive en smal sejr hjem, men i 2 minutters overtid fejlede Danmark i et opspil, som Island brød og med et fladt skud blev Daniel Iversen passeret.

Dermed sluttede en skidt kamp for Danmark med et skidt resultat.

Efter kampen udtalte Bent Chrisensen Arensøe:

" Vi var klart det bedste hold og fik heldigvis scoret tidligt. Det momentum fik vi desværre ikke udnyttet og tillod Island at komme ind i kampen. Vi lavede for mange uprovokerede fejl i opspillet og af teknisk art, og generelt traf vi nogle dårlige valg. Vi fik justeret på det i pausen og kom rigtig fint ud efter pausen og fik god kontrol på kampen. Gennem kampen havde vi også de muligheder, der skulle til for at afgøre kampen. Men desværre fik vi ikke lukket den med et mål nr. 2, og måtte gå derfra med kun et point. Vi skal i næste kamp være skarpe i vores boldomgang og afslutninger og få spillet bolden væsentligt hurtigere rundt. Jeg er sikker på, at spillerne efter nu at have overstået første kamp, får bedre udfoldet deres potentiale i kampen mod Malta, som bestemt ikke bliver nogen nem kamp," slutter landstræneren.

Se mål og reaktioner på Facebook, landsholdsfodbold/herreungdom.

På torsdag møder Danmark Malta kl. 14:45 på Victor Tadesco Stadion i Hamrun.