U17: Svær lodtrækning til Eliterunden

Fredag formiddag blev der trukket lod til de kommende EM-kvalifikationsturneringer for U17-landsholdene. En hård omgang for U17-pigerne i Eliterunden, men en bedre lodtrækning for den nye U17-årgang, som skal ud i den første kvalifikationsrunde.




Ligesom for U19-pigerne bliver det også en hård omgang for U17-pigerne, som skal ud i den afgørende Eliterunde til marts. 

Lodtrækningen blev foretaget i Nyon i Schweiz fredag formiddag, og det blev en dansk gruppe med modstand fra Spanien, Ukraine og Nordirland. 

”Vi var i andet seedningslag, men alle, der er i første lag, er rigtig gode hold. Der er selvfølgelig nogen, som vi hellere ville have mødt end Spanien, men når vi spiller godt, så er vi blandt Europas bedste, og det skal vi bare bevise på dagen,” siger U17-landstræner Danny Jung, som ikke er så nervøs over de andre to hold i gruppen. 

”Spanien bliver en stor udfordring. De stormer frem i kvindefodbolden i øjeblikket, så det bliver altafgørende med en god optakt, men vi ved, at det også kan lade sig gøre”

Eliterunden spilles i Nordirland i marts 2016.

Ny årgang med mere lodtrækningsheld

Der blev også trukket lod til den forestående kvalifikationsrunde for den nye U17-årgang. Her blev modstanderne Schweiz, Slovakiet og Israel. 

”Vi er bedre end Slovakiet og Israel, så det er to hold, vi skal slå. Schweiz er et godt hold, som vi er nogenlunde på niveau med, så det bliver en kamp om førstepladsen, men jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal gå videre,” siger Danny Jung

Kvalifikationsrunden spilles i september 2016 i Israel.

Log ind