Tænk ungt i bestyrelsesarbejdet

Hvad er den perfekte gennemsnitsalder i betyrelseslokalet i din klub?

Snapchat, Instagram og alternative events er ikke nødvendigvis samtaleemner i bestyrelseslokalet i din klub. Men skal det være det?

DIF sætter i den seneste udgave af magasinet Idrætsliv fokus på, hvad unge kan bidrage med i bestyrelseslokalet. Og hvordan du får dem ind i lokalet. Du får blandt andet tre helt konkrete bud på, hvordan du tiltrækker de unge til bestyrelsesarbejdet.

Ét står helt klart. Fodboldforeninger skal tænke nyt og anderledes for at få de unge involveret, men så er der også en stor gevinst i den anden ende.

”Unge har en enorm energi og kan udrette meget, når de blot får spillerum til det. De vil gerne tage ansvar og lægger også gerne tid og kræfter i en opgave, som er afgrænset tidsmæssigt. Unge er i høj grad opvokset med projektkulturen, hvor det lange seje træk ligger meget langt væk fra deres tankesæt. Unge kan således være en kæmpe ressource i foreningen, hvis blot de inddrages i noget, de synes er sjovt og giver mening for dem selv,” siger Helle Carlsen, udviklingskonsulent i DIF og kontaktperson på projektet DIF Idrætsmiljø for unge, der skal gøre foreningerne bedre til at engagere de unge i foreningsarbejdet.

RÅD 1
Giv de unge nogle specifikke projekter at arbejde med. Gerne noget, som relaterer sig til direkte til dem selv og deres aktiviteter såsom klublokaler eller spillertøj.

RÅD 2

Forvent ikke, at det er blandt de unge, du skal finde den nye formand eller kasserer. Det kan derimod være, at der er gemt en dynamisk projektleder i en af de unge medlemmer.

RÅD 3
Pas på med at bestyrelsesmøderne ikke bliver for kedelige og lange. Gør møderne mere fleksible.

Læs mere i DIF's magasin Idrætsliv.

Har din klub en interessant eller overraskende historie eller nogle gode løsninger til at engagere unge i foreningsarbejdet, hører vi meget gerne fra dig. Forklar kort historien, vedhæft evt. et billede og skriv dit telefonnummer til tip@dbu.dk.

Vi håber at høre fra dig.

Log ind