Sen dansk scoring holder EM-drømmen i live

Fem minutter inde i 2. halvleg så det sort ud for Danmark. Der havde Zlatan Ibrahimović netop bragt Sverige foran 2-0, men stille og roligt kom Danmark tilbage i opgøret – og med 10 minutter tilbage af kampen reducerede Nicolai Jørgensen til 1-2.

Nicolai Jørgensen sikrede med sin reducering til 2-1, at der stadig er spænding i returopgøret på tirsdag i Telia parken. Foto: www.fodboldbilleder.dk.

Dermed er alt stadig forholdsvist åbent inden tirsdagens returkamp i København.

De gæstende danskere indledte ellers kampen rigtig godt, og efter 10 minutter havde der været flere gode danske muligheder – blandt andet havde både Christian Eriksen og Martin Braithwaite havde udemærkede skudmuligheder.

Men som tiden gik overtog svenskerne mere og mere spillet – og Danmark havde meget svært ved at holde på bolden. Det havde svenskerne ikke, og deres pres førte også til flere store muligheder, specielt Marcus Berg kom flere gange frem til gode muligheder – men enten fik forsvaret afværget, eller også stod Kasper Schmeichel hvor han skulle og fik reddet bolden.

Bedst som tiden var ved at løbe ud i 1. halvleg fik Bendtner en stor chance. Han misbrugte dog chancen, og umiddelbart burde Bendtner også have fået straffespark, for Erik Johansson hev klart Bendtner i trøjen. Den italienske dommer dømte dog ikke straffespark, og ganske få øjeblikke senere kom Sverige foran. Lustig slap fri på højrekanten, sendte bolden ind til Emil Forsberg – og han scorede stensikkert til 1-0.

Nicolai Jørgensens reducering giver håb

Ganske som i 1. halvleg fik Danmark en god start, men efter blot fem minutter begik Thomas Kahlenberg et halvklodset straffespark. Zlatan Ibrahimović tog straffesparket og selvom Kasper Schmeichel gik til den rigtige side, kunne han ikke forhindre Zlatan Ibrahimović i at score sit første mål mod Danmark.

Efter det svenske 2-0 mål var det svenskerne der – logisk nok – var ovenpå, og de kom frem til flere muligheder. Heldigvis stod de danske forsvarere eller Schmeichel i vejen, eller også lå den afgørende svenske aflevering gang på gang forkert.

Morten Olsen havde efter 54 minutter sendt Nicolai Jørgensen og Pierre Emile Højbjerg på banen, og med de to begyndte der at være lidt mere energi i de danske angreb. Med lidt over 10 minutter tilbage af kampen fik Danmark et par gode muligheder – der dog endte i et hjørnespark. Men på hjørnesparket headede Yussuf Yurary Poulsen bolden videre til Nicolai Jørgensen, og han reducerede til 1-2.

De sidste 10 minutter af kampen var det danskere, der var i teten, og havde der været en smule mere held eller skarphed i det danske spil, kunne de godt være taget hjem fra Stockholm med 2-2. Sådan gik det dog ikke, og derfor er det svenskerne der har en lille fordel inden tirsdagens returkamp.

Gyserafslutning tirsdag aften

Efter lørdagens 1-2 nederlag i Stockholm venter der nu et returopgør på tirsdag i Telia Parken i København. Opgaven er forholdsvis simpel for Danmark, Sverige skal besejres og allerhelst med to overskydende mål. Vinder Danmark med 1-0 er Danmark videre, 2-1 giver forlænget spilletid, men 3-2, 4-3 og 5-4 sender Sverige med til næste sommers EM.

Sverige – Danmark 2-1 (1-0)

1-0 Emil Forsberg (45’), 2-0 Zlatan Ibrahimović (50’), 2-1 Nicolai Jørgensen (80’)

49.053 tilskuere på Friends Arena, Stockholm

Den danske startopstilling

Schmeichel; Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Riza Durmisi; William Kvist, Thomas Kahlenberg (54’ Nicolai Jørgensen), Christian Eriksen; Martin Braithwaite (71’ Yussuf Yurary Poulsen), Nicklas Bendtner, Viktor Fischer (54’ Pierre-Emile Højbjerg)

Ikke benyttede spillere: Stephan Andersen (GK), Jonas Lössl (GK), Simon Poulsen, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Daniel Wass, Rasmus Falk, Thomas Delaney, Jakob Poulsen,

Dommerne

Dommer: Nicola Rizzoli (ITA)

Linjedommere: Elenito Di Liberatore (ITA) og Mauro Tonolini (ITA)

Målliniedommere: Luca Banti (ITA) og Antonio Damato (ITA)

4. dommer: Andrea Padovan (ITA)

Statistiske vinkler efter kampen

• Det var første landskamp siden 2004, hvor såvel Sverige som Danmark formåede at score.
  • Nicolai Jørgensen scorede sit første landskampsmål i sin 13. landskamp.
  • Tilskuertallet, 49.053, var det højeste til en svensk-dansk landskamp siden 1969, hvor 50.100 overværede en kamp i København.
  • Lars Jacobsen spillede sin landskamp nr. 80 og deler dermed 14. pladsen over flest landkampe med Jesper Grønkjær.