Gæstfriheden sluttede på banen i Grønland

Det danske futsallandshold har mødt Grønland over to kampe, som en del af den nye samarbejdsaftale mellem de to forbund.

Futsal_Groenland_500
Den danske startopstilling. Foto: DBU

Hele optakten til de to kampe på Grønland  bar præg af en yderst behagelig gæstfrihed fra de grønlandske værter, samt en masse smuk natur med store oplevelser for den danske delegation.

Den første kamp blev spillet den 7. november og bød på intet mindre end fire debutanter og et debutantmål. Foran godt 1.300 tilskuere blev den behagelige gæstfrihed ikke overført til banen, hvor de teknisk hurtige grønlandske spillere gav Danmark kamp til stregen. Det var tydeligt at se, at den danske trup bestod af fire debutanter samt kun to spillere med mere end fem landskampe i bagagen. Grønlænderne satte Danmark under pres fra start og var hurtigere end de nervøse danske spillere på alle parameter.

Debutant Nicklas Andersen fik dog skabt lidt ro hos de danske drenge, da han flot sparkede et frispark i kassen. Efter lidt stilstand begyndte værterne igen at bide fra sig, hvilket resulterede i en scoring til 1-1 efter en flot omstilling. I 2. halvleg havde begge hold spillet nervøsiteten af sig og der blev til tider vist noget rigtig godt futsal. Grønlænderne kom på 2-1 efter et kiks i det danske forsvar, men Danmark fik kæmpet sig tilbage og 2-2 målet blev flot sat ind af Rasmus Arildsen efter en indøvet standardsituation.

I modsætning til kampen lørdag startede Danmark bedst i den anden kamp mellem de to mandskaber og var mest på bolden. Det blev også til flere gode muligheder, hvor både Rasmus Arildsen og Rasmus Gasberg rammer stolpen. Til trods for at Danmark i perioder spillede en flot første halvleg, var det Grønland der ved pausen kunne glæde sig over at være foran 2-0.

To mål nede skulle der ske noget for danskerne i 2. halvleg, og det var lige, hvad der gjorde. De danske drømme om sejr fik lidt ekstra positiv energi, da Rasmus Arildsen kort inde i 2. halvleg reducerede den grønlandske føring med en flot afslutning hen over den grønlandske keeper. Grønland svarede dog hurtigt igen, ikke mindst takket være lidt dansk hjælp. Det var nemlig Marco Thorhauge der uheldigt dirigerer bolden ind i det danske mål. 4-1 bliver det også til Grønland, da Johan Ludvig Broberg har sidste fod på et flot gennemspillet angreb.

Kort efter svarer Danmark igen, da Rasmus Arildsen score sit andet mål med en flot hælstyring af en tværbold. Grønland ønsker dog ikke for meget spænding, og holdets helt store profil Katu Madsen gør det til 5-2 kort efter, og sender de grønlandske tilskuere i ekstase. 5-2 målet sender danskerne i power play, hvilket resulterer i en flot scoring til 5-3 af Nicklas Andersen. Danmark kommer også på 5-4 ved Jacob Agger, men da dette mål falder i kampens allersidste sekund, bliver det aldrig helt spændende.