Fodbold skal medvirke til at styrke integrationen

Det er et stort ansvar at sikre en vellykket integration i det danske samfund - og det kan og vil Dansk Boldspil-Union være en del af. Derfor glæder det DBU, at politikerne tog fodbolddanmark med om bord, da det frivillige Danmark blev inviteret ind til en dialog om, hvordan man styrker integrationen af nytilkomne flygtninge.


Get2 Fodboldskole i BK Union Foto: www.fodboldbilleder.dk


Med ca. 335.000 aktive spillere og 100.000 frivillige er fodbold en stor del af det civilsamfund, som skal integrere nydanskere, flygtninge og asylansøgere. Det etablerede foreningsliv i fodboldklubberne er et naturligt sted at placere den langsigtede integrationsindsats - for fodbold er integration.

Derfor glæder det DBU’s formand og næstformand, at Social- og Indenrigsministeriet og Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet onsdag aften inviterede DBU til dialog om, hvordan man øger og forbedrer den frivillige indsats, når nytilkomne flygtninge skal integreres i Danmark.

”Fodbold Danmark vil og kan tage en del af ansvaret for vellykket integration i det danske samfund, bl.a. ved at introducere til det mangfoldige foreningsliv i Danmark og fællesskabet i fodboldklubberne. Derfor glæder det os i DBU, at ministrene i regeringen tænker fodbolden ind i integrationsindsatsen,” siger DBU's formand Jesper Møller, som ligeledes glæder sig over, at DBU fik udbytte af det netværk, der deltog i mødet.

 Jesper Møller havde til mødet medbragt en del forskellige eksempler på projekter, hvor fodboldklubberne og DBU allerede er i gang med indsatsen på området. Og flere projekter er på vej.

Et klart budskab

De to ministre havde inviteret et bredt udsnit af frivillige organisationer ind til dialog om, hvordan man kan håndtere den øgede flygtningestrøm til Danmark. Med til mødet havde DBU’s ledere et klart budskab.

”De frivillige ledere og trænere løfter allerede en stor opgave, men ved et tættere samarbejde med forskellige interessenter, f.eks. stat og kommuner, kan indsatsen styrkes. Fodboldklubberne er allerede en naturlig indgang for mødet med dansk kultur og spiller derfor en naturlig rolle i det daglige integrationsarbejde,” siger DBU's næstformand Bent Clausen og fortsætter:

”Vi glæder os til at fortsætte dialogen om, hvordan vi kan skabe et tættere samarbejde med de offentlige myndigheder og organisationer, og altid med klubberne og de frivillige i centrum, for det er dem, som skaber kontakten og resultaterne,” siger Bent Clausen.

Til dialogmødet blev der også delt roser ud fra ministrene til den rolle de frivillige ledere og trænere er med til at udfylde i f.eks. fodboldklubberne, når flygtninge kommer til Danmark og skal integreres.

Tidligere på ugen anerkendte Folketingets satspuljepartier idrættens rolle i udsatte boligområder, da man med satspuljemidlerne bevilgede DIF’s Get2sport og DBU’s Get2fodboldskoler 8 mio. kr. de to kommende år. En anerkendelse af at fodboldklubberne og de frivillige i idrætslivet allerede løfter et kæmpe stykke arbejde i de lokale klubber og i det lokale samfund.

 

Læs mere om fodbold, integration og flygtninge

Læse mere om Get2Fodboldskolerne og Get2Sport

Log ind