De danske scoringer kom alt for sent

På en aften hvor Danmark havde de første mange chancer, var det svenskerne der scorede kampens første to mål. Yussuf Poulsen og Jannik Vestergaard sørgede for 2-2 med et par sene hovedstød, men efter 1-2 nederlaget i Stockholm var 2-2 ikke nok til at sikre kvalifikationen til EM 2016.

Zlatan scorede på den første svenske chance

Båret frem af et yderst medlevende publikum fik Danmark en rigtig god start på kampen. Der var ikke spillet mange minutter før de første par skud var sendt afsted mod den svenske mål – uden dog at have været helt farlige.

Men det blev helt farligt – MEGET farligt endda – i det 8. minut, da et godt dansk indlæg i feltet blev sparket på undersiden af overliggeren af en svensk forsvarer. Bolden ville dog ikke over mållinjen, men sprang i spil igen, og heller ikke på de efterfølgende returbolde fik danskerne bolden i mål.

Den lovende danske start blev dog ødelagt i det 19. minut. Sverige fik hjørnespark og her sparkede en forholdsvis umarkeret Zlatan Ibrahimovic gæsterne foran 1-0. Ikke ligefrem fortjent – men ikke desto mindre et faktum.

Danmark forsøgte straks at komme tilbage i kampen, men svenskerne stod stærkt i defensiven og fik stille og roligt pillet farten ud af det danske spil – og lurede selv på chancer efter omstillinger – og på en af dem var Zlatan Ibrahimovic lige ved at øge til 2-0, heldigvis var Kasper Schmeichel dog på plads og reddede forsøget.

Den største chance i de døende minutter af halvlegen var godt nok dansk – men da det var Agger, der var tæt på at lave selvmål, var det meget godt for spændingen i kampen, at forsøget endte med at gå over mål.

De danske mål kom alt for sent

Ganske som i 1. halvleg fik Danmark en fin start på halvlegen, uden dog at tilspille sig de helt store chancer. De svenske gæster var fint tilfredse med 1-0 føringen, de stod kompakt i defensiven og viste sig ofte at være farlige i omstillingssituationerne.

Med lidt over et kvarter af kampen tilbage fik Danmark er stor chance – den blev desværre misbrugt, og måske var der straffe, men ind kom bolden ikke. Et par minutter senere fik Sverige frispark tre-fire meter uden for det danske felt, og med et flot mål øgede Zlatan Ibrahimovic den svenske føring.

Dermed skulle Danmark score fire mål for at gå videre – men på trods af de sorte udsigter blev der kløet på, og små 10 minutter før tid fik Yussuf Poulsen reduceret på et fint timet hovestød. Danmark fik også udlignet, da indskiftede Jannik Vestergaard headede bolden i mål i tillægstiden – og knapt et minut senere fik Pierre-Emile Højbjerg en stor chance – den blev dog sparket forbi mål. Det blev kampens sidste chance, og med resultatet 2-2 må Danmark sige farvel til næste sommers EM og tillykke til Sverige med kvalifikationen.

De 24 deltagere ved sommerens EM

Med den samlede sejr over Danmark er det desværre Sverige, der er klar til EM 2016. De samme er Frankrig (værterne), Island, Tjekkiet, Tyrkiet, Belgien, Wales, Spanien, Slovakiet, Tyskland, Polen, England, Schweiz, Nordirland, Rumænien, Østrig, Rusland, Italien, Kroatien, Portugal, Albanien, Ungarn, Irland og Ukraine.

Danmark – Sverige 2-2 (0-1)

0-1 Zlatan Ibrahimovic (19’), 0-2 Zlatan Ibrahimovic (76’), 1-2 Yussuf Poulsen (81’), 2-2 Jannik Vestergaard (90’)